29 iulie 2009

Şahtior Dontesk - Poli 2:2 (0:1)

Istoric şi dramatic. Alb-violeţii au obţinut un rezultat dătător de speranţe, în ciuda unei prestaţii foarte defensive şi riscante - iar, culmea, ambele goluri au venit ca urmare a unor greşeli personale, întâi Bonfim, şi apoi Bonfim & Panti.

Adevărul e că am scos mult mai mult decât am fi sperat că putem lua, dacă nu înainte de meci, atunci urmărind desfăşurarea lui. Gazdele ne-au dominat copios, au ratat enorm, au nimerit de două ori bara, iar Poli a înscris la singurele două ocazii de gol. De ambele ori Bucur, spiriduşul atomic, prima oară graţie unui efort perfect al lui Parks (care s-a şi accidentat), iar a doua oară ca urmare a unui contra-atac perfect. Din păcate, meciul dezastru al lui Bonfim, care pare blestemat când joacă pentru Poli, le-a permis gazdelor să revină de ambele ori. Brazilianul nostru l-a marcat lamentabil pe Gladkiy la golul egalizator, ca apoi să îl tatoneze de la doi metri pe Fernandinho, a cărui şut a prins poartă şi a trecut de braţele lui Panti, care parcă uitase să le întindă. Asta e, dacă îi pasă lui Iancu, probabil îi e totuşi puţin ciudă acuma că n-a dat un ban să aducă nişte fundaşi laterali.

În rest, a fost un meci foarte greu. Bourceanu şi Alexa au depus un efort imens la mijlocul terenului, în timp ce toţi fundaşii s-au apărat în general grupat pe centru, iar în ciuda slăbiciunilor arătate pe ambele flancuri (căci şi Karamyan a fost depăşit de mai multe ori), am scăpat cu bine majoritatea timpului. Din păcate de la mijloc în sus nu s-a întâmplat nimic, Curtean şi Arm. Karamyan fiind inexistenţi, în timp ce Magera era clar nepotrivit pentru jocul izolat pe care a trebuit să-l joace. Nici nu ştiu dacă existau alternative mai bune, deşi ar fi fost interesant de văzut ce ar fi putut face Ionescu în faţa fundaşilor adverşi, care erau greoi. Am fost nedumirit doar în ceea ce a privit înlocuirea lui Alexa cu Stancu, atunci când era clar că Bonfim trebuia schimbat, dar probabil a fost vorba de o accidentare.

Ca şi o concluzie, aş spune că am jucat cu frică, dar să sperăm să rezultatul le va da încredere jucătorilor pentru retur. În principiu aş fi spus că nu e o soluţie să ne apărăm nouăzeci de minute, dar aparent ne-a ieşit de data asta. Îmi vine însă greu să spun că abordând la fel returul ar fi cel mai indicat lucru - şi şansa are limitele ei.

Oricum, bravo POLI!

Poli: Pantilimon (6) - Bonfim (3), Nibombe (6), Cisovsky (6,5), Artiom Karamyan (5,5) - Arm. Karamyan (5,5), Bourceanu (6,5), Alexa (6,5), Curtean (5,5) - Bucur (7,5), Parks (6,5)

Schimbări:

Magera (5) pentru Parks (min 27)
Stancu (5,5) pentru Alexa (min 71)
Ionescu pentru Bucur (min 91)

2 comentarii :

Cornel spunea...

Esti prea dur cu Bonfim, nota 3.. a jucat mai bine ca atunci cu Buzaul;)) Nu serios, in prima repriza a fost ok.

Stefan Carpanu spunea...

Pai e destul de simplu: eroare decisiva -1, eroare desivia -1. Altfel era nota 5, din cauza repetatelor ezitari (hai, poate 5,5), si implicit iese 3.

La fel si Panti cu 6.

Google+