17 mai 2009

Dinamo - Poli 3:1 (2:1)

N-am văzut meciul, deci nu țin să comentez. Știam că va fi greu și că dacă nu jucăm perfect nu putem câștiga, iar din păcate este clar că nu am putut juca perfect - nici măcar "destul de perfect".

Mi-e greu să spun de ce nu m-am uitat. Cred că este primul meci pe care nu-l urmăresc în mod intenționat de când mă știu. E drept, din mai toate punctele de vedere, a fost cel mai important meci jucat în ultimul deceniu - ca să nu spun sfert de veac sau așa. Poate mi s-a părut că n-aș suporta să-l văd dacă-l pierdem. Nu știu ce să zic. Nici până acuma nu am văzut fazele meciului, exceptând golul lui Bucur și momentul acelui penalty care nu trebuia acordat. Dar tot ce am auzit de la tovarăși de suferință, inclusiv de la cei care au comentat aici sau pe forum, este o poveste a neputinței, a neatenției și a copleșirii momentului. Cele trei mari erori de la cele trei goluri, Nibombe, Panti (Lato) și Parks sunt fazele în care se reazămă această înfrângere, confirmând pentru a treia oară în acest sezon că partidele cu Dinamo (și echipele mari, în general) se decid prin eficiență. Este păcat pentru că, deși lipsiți de doi jucători foarte importanți, odată ce-am înscris, trebuia doar să ne vedem de joc și să o facem precis, și puteam obține măcar un egal. Neșansa a fost că toate golurile dinamoviste au picat cum nu se putea mai rău pentru noi, iar adevărul e că echipa nu mai capacitatea fizică de a forța în repriza a doua, motivele fiind multiple.

Nu știu dacă e cazul să ne îngropăm speranțele, ar fi fost mai mult decât fabulos să fim în joc fără cele șase puncte, dar cât mai poți cere de la jucătorii care în acest an au depășit cu mult orice așteptări pe care le aveam de la ei? Momentan nu are rost să ne gândim la lucruri mari, ci pur și simplu să învingem pe Steaua, iar ce-o fi apoi, în urma rezutatului de la Urziceni, vom mai vedea.

Poli: Pantilimon - Bădoi, Luchin, Nibombe, Latovlevici - Stancu, Borbely, Cisovsky, Curtean - Magera, Bucur

Schimbări:

Parks pentru Nibombe (min 45)
Maxim pentru Curtean (min 60)
Abiodun pentru Magera (min 83)


Gol Bucur (min 10):



Gol Ndoye (min 40):



Gol M. Niculae (min 45):



Gol Ndoye (min 48):




Paradă Pantilimon (min 12):



Ratare Niculae (min 19):



Şut Stancu (min 36):



Paradă Pantilimon (min 79):

4 comentarii :

obi_wan_kenobi spunea...

gol in minutul 10, dupa care... RETRAGEEEREAAAA !!!

zici ca s-au blocat dupa primul gol, desi au avut ceva faze importante de gol.

Andrei Vajna II spunea...

Am scris si pe forum, cred ca e potrivit sa apara si aici.

Parerea mea despre acest e meci e una foarte simpla. Un gol spectaculos si un pic norocos, luat dupa o greseala ghinionista. Greseala mare la corner. Jucatorii au cazut psihic. Ne-am mai revenit pe final, dar n-a fost sa fie. Am mai vazut acest "film" in campionatul asta. Macar am jucat frumos mai ales pana la primul gol, dar si pe final. Parks mi-a placut la nebunie. Asta e Poli, de aia o iubim. Poate cu alta ocazie.

Vio spunea...

Inteleg ca tactica lu Poli pe anul asta a fost...."statul la panda"...sau pase lungi la Bucur. Dar nu asa se joaca cu Dinamo. In a2a repriza dinamo nu prea mai ataca...dupa al3lea gol. Daca eram destepti puteam sa punem presiune pe amandoi fundasi, caci si bucur si parks faceau ce vroiau cu ei. Dar cu 2 jucatori nu poti juca. Nu inteleg de ce nu il baga pe Vrsic, sau jucatori tehnici. borbely nu a jucat bine, cisovsky jucat si la mijloc si in aparare...latovlevici inca pare la unele faze superficial. si faza de la 11 m, nu prea cred ca o fost...oricum grea decizia, dar dupa reluare nu prea pare...cat timp atinge minge corect. oricum daca eram echipa puternica faceam cel putin egal. Dar asa, sa speram in continuare la cupa. si bineinteles la un rezultat excelent cu steaua.

Andrei Vajna II spunea...

Pai eu cred ca am ajucat la fel ca in cupa. As fi vrut ceva mai mult pressing in repriza a doua, si daca tineam mai bine de minge in prima poate obtineam un rezultat mai bun.

Google+