22 aprilie 2009

Poli - Poli Iași 3:0 (1:0)

Alb-violeții nu s-au lăsat demoralizați de eșecul de la Vaslui și au obținut astăzi o victorie clară, în urma unui joc mai degrabă defensiv, dar în care au speculat toate oportunitățile care s-au ivit.

După un debut echilibrat de meci, Arman Karamyan a deschis scorul la prima fază periculoasă de poartă, în minutul 12: armeanul a primit o pasă de la Latovlevici, a trecut spectaculos de doi jucători, și a finalizat la colțul lung, fără șanse pentru portar. Instantaneu, Poli a trecut la un joc mai defensiv, pentru a-și conserva energia, iar oaspeții nu au reușit să construiască nimic interesant pentru a reveni pe tabelă. Până la pauză doar Borbely și Bucur au mai avut șanse de a înscrie, însă acestea nu s-au concretizat.
Repriza secundă a fost în general mai bună, grație și a prestației mai ofensive a ieșenilor. Aceștia au pus presiune pe poarta lui Pantilimon, însă au neglijat apărarea, astfel că alb-violeții și-au putut crea șanse pe contraatac. La a doua ieșire de acest gen, Bucur a și majorat scorul: atacantul a fost lansat pe stânga, a fugit treizeci de metri, a trecut de un jucător și a profitat de indecizia unui fundaș al oaspeților, finalizând la colțul lung din centrul careului! Meciul s-a liniștit din nou, fiind revitalizat în ultimele douăzeci de minute. Mai întâi oaspeții au avut o serie de șanse bune de a marca. la câteva ezitări ale fundașilor noștri, însă fie finalizările lui Cristea au trecut peste, fie Pantilimon a fost la post. În replică, alb-violeții au răspuns cum știu mai bine și după o fază care s-a dezvoltat cu șansă în minutul 84, mingea recentrată de Rusici a fost șutată slab de Magera, Pleșca a respins, însă numai până la Artiom Karamyan, care i s-a alăturat astfel fratelui său pe lista marcatorilor. Magera putea și trebuia să marcheze al patrulea gol al după-amiezii în prelungirile partidei, dar a trimis cu capul chiar pe portar, o centrate bună venită de la Borbely. E bună și victoria la trei goluri, un scor nesperat înaintea partidei (aș spune), în urma unui meci în care prestația noastră este descrisă perfect de cuvântul "eficient".

Dintre jucători îmi vine greu să remarc pe cineva anume, căci toată echipa a jucat la un nivel bun. Rămâne de discutat dacă decizia de a-l înlocui pe Curtean în minutul 37, în cazul în care nu a fost cauzată de o accidentare, era chiar necesară, căci deși fostul medieșan a jucat slab, nu a fost mult sub nota echipei la acel moment dat. Urmează un meci care trebuie câștigat, la Bistrița, în cazul în care vrem să sperăm în continuare la câștigarea campionatului - ca, de fapt, cam toate meciurile rămase de disputat.

Poli: Pantilimon (6) - Stancu (6), Luchin (5,5), Cisovsky (6), Latovlevici (6) - Curtean (5), Alexa (6,5), Borbely (6), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (6,5), Arm. Karamyan (6,5)

Au mai intrat Magera (6), Abiodun (6,5) și Rusici, înlocuindu-i pe Curtean, Arm. Karamyan și Bucur.


P.S. Dacă numărătoarea mea este corectă, acesta a fost al o sutălea meci al lui Bucur pentru Poli în campionat, în care a marcat 39 de goluri. Bravo Gigele!

Gol Arm. Karamyan (min 12):



Gol Bucur (min 55):



Gol Art. Karamyan (min 84):




Ocazie Borbely (min 32):



Ocazie Bucur (min 36):



Ocazie Cristea (min 68):



Paradă Pantilimon (min 72):



Ocazie Cristea (min 74):



Ratare Magera (min 90):

Niciun comentariu :

Google+