3 aprilie 2009

Poli II - Fortuna Covaci 1:2 (0:1)

Am avut în sfârșit șansa de a-i vedea pe tinerii noștri alb-violeți, dar din păcate nu a fost mare lucru de văzut. Înfrângerea este una bine meritată, deși asta nu înseamnă că nu putea fi evitată.

Meciul a fost slăbuț, per ansamblu, iar oaspeții au făcut ce-au vrut cu apărarea celor de la Poli II. După mai multe șanse bunicele, a urmat o bară incredibilă din doar câțiva metri, cu Baba pe jos, la o bâlbâială a acestuia. Cum alb-violeții nu reușeau nicicum să se aproprie de buturile adverse, rezutatul la pauză se profila a fi unul nul, numai că Aldana a preluat complet aiurea o minge în careu și a comis un henț, semnalat de tușier. Din penalty-ul ce a urmat, Fortuna Covaci a deschis scorul.

Repriza a doua a continuat în aceeași notă și oaspeții au mai lovit diverse bare ale porții lui Baba în două rânduri. Prima fază cu adevărat periculoasă pentru Poli a venit în urma unei lansări pe flanc a lui Leagu (parcă), acesta a centrat bine, dar Popa și Jitaru (de la care plecase faza) nu au reușit să împingă balonul în poarta goală. Cu doar zece minute rămase până la final, alb-violeții au reușit, în mod nesperat, să egaleze, Leagu finalizând lejer în poziție de unu contra unu cu portarul advers. De remarcat însă că golul a fost făcut de lansarea bună a atacantului moldovean și de viteza acestuia, care a reușit să-i devanseze pe fundașii adverși. N-a ținut însă mult bucuria, căci Situwe i-a adus din nou în avantaj pe oaspeți, după ce s-a trezit nemarcat, între cei doi fundași centrali. Nimic semnificativ nu s-a mai întâmplat până la final, astfel că Velcea își mai trece în cont o înfrângere și rămâne cu speranța că anul viitor va putea să-și formeze o echipă mai pe placul său, pe care să o poată pregăti întâi fizic, iar apoi tactic.

Din păcate nu am pe cine să remarc în urma partidei de astăzi. Doar contraperformanțele unor jucători precum Riviș, Popa și Buda, care par să fi stagnat - ba, mai mult, în cazul lui Buda, regresat - în ultimul an. Singurul jucător interesant mi s-a părut Jitaru, dar aș fi curios să-l urmăresc în mai multe partide pentru a-mi forma o opinie mai clară.

Poli II: Baba (5) - Dăruială (5), Aldana (4), Gavriluță (5), Ganea (4,5) - Buda (5), Jitaru (6), Zaluschi (5), Rivis (4,5) - Leagu (5,5), Popa (5)

Au mai intrat Cuciorvă (5), Suru (5), Sicoe și Boștină, înlocuindu-i pe Riviș, Buda, Zaluschi și Ganea.

Un comentariu :

Andrei Vajna II spunea...

Mie Popa mi s-a parut activ. Era cam singurul, (el si Leagu) care era mai in stare sa treaca de jucatorii adversi, mai un dribling ceva si ajungea in pozitie favorabila. Atat doar ca deseori nu il ajutau coechipierii.

Google+