17 aprilie 2009

Gloria Buzău - FC Argeș 3:1 (1:1)

Buzoienii "noștri" au făcut un meci excelent astăzi în compania unui adversar demoralizat de problemele extrasportive cu care se confruntă și și-au trecut în cont prima victorie pe teren propriu din acest sezon.

Partida a fost animată și ambele echipe au avut ocazii de gol. Scorul a fost deschis în minutul 2, Mansour pasându-i cu capul după un corner lui Mera, iar fundașul buzoian a trimis plasat, tot cu capul, la colțul lung. Putea și trebuia să fie 2-0 când Mansour a scăpat singur cu portarul, dar finalizarea senegalezului a fost una lamentabilă. Egalarea oaspeților a sosit în minutul 20, în urma unei lovituri de la colțul terenului, Chițu ascunzându-se de mingea trimisă cu capul către poartă, deși era jucătorul desemnat să țină bara. După ce Diogo a salvat o minge de pe linia porții, Poparadu a șutat de la distanță, mingea a lovit bara, dar n-a vrut să intre.
Repriza a doua a fost controlat aproape total de gazde, care au trecut pe lângă gol la mai multe faze confuze, de obicei ca urmare a unor faze fixe. Mansour a avut din nou golul în bocanc după o fază excepțională, în care a plecat cu mingea la picior de la mijocul terenului, a driblat doi jucători, doar ca în final să trimită slab, în portar. Senegalezul a reușit până la urmă să marcheze cu un sfert de oră înainte de final, în urma unei acțiune admirabile a lui Chițu, iar cel din urmă a închis partida în minutul 90, cu un șut frumos din afara careului.

Toată echipa buzoiană s-a prezentat bine la această partidă, cu excepția lui Axente, care nu reușeste nicicum să creeze un impact în fața porții adverse. Am remarcat prestația promițătoare a lui Poparadu, care a încercat o serie de pase foarte inteligente, dar de multe ori a fost privat de șansă. Sanchez și Bonfim au evoluat foarte solid, iar printre cei mai buni oameni de pe teren s-a numărat și Diogo, fundașul central al gazdelor, care a scos de două ori mingea de pe linia porții. Siminic, Ademar și Cojocnean au muncit mult, prestațiile lor fiind destul de bune. În privința lui Cojocnean țin însă să remarc că este inutil să fie folosit pe flanc, doar fiindcă e foarte rapid - problema lui e că nu e în stare să trimită o centrare decentă. Ar fi mai interesant de văzut dacă știe să finalizeze, căci în acest caz viteza l-ar deservi mult mai bine pe postul de atacant.

Oricum, o experiență plăcută per total, chiar dacă nu se întrevăd mari speranțe în lotul buzoian. Dar e bine că jucătorii acumuleaza experiență, căci nu știi unde se formează talentul (vezi cazul lui Lato).

Gloria Buzău: Arcaba (6) - Bonfim (6), Mera (6,5), Diogo (6,5), Siminic (6) - Ademar (5,5), Poparadu (6), Sanchez (6), Chițu (6,5) - Mansour (6,5), Axente (5)

Au mai intrat Cojocnean (5,5), Vigariu (5) și Popa (6), înlocuindu-i pe Axente, Ademar și Sanchez.

Niciun comentariu :

Google+