25 aprilie 2009

Gloria Bistrița - Poli 0:1 (0:0)

Ce chin, Doamne, ce chin! Alb-violeții au câștigat cu șansă și inspirația a doi jucători această partidă, din nou pe final de meci, în urma unei partide mai mult decât slabe.

De fapt, s-a văzut un aer ușor de vacanță la felul în care a evoluat Poli astăzi, cu mingi scăpate pe sub picior, pase aiurea și puțină determinare. Nici nu rețin ca alb-violeții să fi avut vreo ocazie serioasă de gol până în ultimele cinci minute, singura fază notabilă fiind libera executată aproape de vinclu în prima repriză de către Bădoi. Gazdele au fost mult mai aproape de a înscrie, au reclamat și un posibil penalty, dar apărarea noastră s-a ținut destul de bine, iar jucătorii bistrițeni n-au prea reușit să trimită pe poartă atunci când ar fi putut marca. Primul semn de viață l-a dat Cisovsky, în minutul 75, când a trimis o pasă excepțională către Bucur, iar acesta a fost luat din spate de Ciucă, fundașul bistrițean fiind avertizat pentru a doua oară și, implicit, eliminat de pe teren. Nici cu un om în plus, echipa nu a arătat prea determinată, drept dovadă și faptul că toate fazele de gol (puține, câte au fost) au fost inițiate cu șuturi din afara careului. Astfel, în minutul 88, Cisovsky a trimis o torpliă care a lovit bara, înainte ca Alex Curtean să marcheze cu un șut care l-a prins prea în față pe Tătărușanu, în minutul 91. Culmea ridicolului a avut loc în minutul 93, când Stancu a pornit spre poarta adversă, lăsată goală de Tătărușanu, și cu doar doi fundași împrăștiați în fața lui a trimis, de la 30 de metri, în bara laterală. Parcă totuși altele sunt așteptările de la un jucător precum Stancu.

Oricum, victoria e victorie, să zicăm că maniera în care a fost obținută s-a tras de la oboseala jucătorilor, și să privim către semifinala cu Dinamo - precum și incertitudinile ce planează în jurul ei.

Poli: Pantilimon (5,5) - Bădoi (5), Nibombe (5,5), Cisovsky (6), Latovlevici (5,5) - Stancu (5), Alexa (5,5), Borbely (5,5), Art. Karamyan (5) - Bucur (5,5), Magera (5,5)

Au mai intrat Curtean (6), Abiodun (5,5) și Rusici, înlocuindu-i pe Karamyan, Bădoi și Borbely.


Gol Curtean (min 91):




Respingere Pantilimon (min 5):



Ocazie Bistrița (min 10):



Bară Cisovsky (min 88):



Ratare Stancu (min 93):

Niciun comentariu :

Google+