15 aprilie 2009

CR: Poli - Gloria Bistrița 2:0 (0:0)

A fost nevoie de nouăzeci de minute ca alb-violeții să-și asigure calificarea, în principiu meritată, dar nu fără emoții.

Bistrițenii puteau să înscrie chiar în minutul 6, când Csaba Borbely a trimis cu capul în bară, după ce s-a demarcat de Alexa, dar în ciuda acestei prime faze, partida nu a căpătat ritm sau tensiune. Au trecut douăzeci de minute până la următoarea fază de gol, când Magera a fost excelent găsit de Arman Karamyan, dar șutul cehului a fost puternic, pe centrul porții. În rest, repriza a fost presărată de greșeli și înjurăturile penibile a unor indivizi din tribună la adresa noastră.
Partea a doua a meciului a fost vag mai animată, Curtean fiind aproape de a marca imediat după reluare, însă șutul său a fost respins de Albuț. Bistrițenii au replicat în minutul 56, când a fost nevoie ca Pantilimon să se întindă pentru a respinge o minge ștearsă cu capul de un atacant advers, iar apoi meciul și-a regăsit lipsa de ritm din repriza întâi. În minutul 77, proaspăt intratul Silvășan a combinat excelent cu un coechipier și a fost oprit doar de intervenția inspirată a lui Pantilimon, care s-a opus deschiderii scorului. Același Silvășan a continuat să fie un pericol pentru apărarea noastră, dar nu a mai avut decât o șansă bunicică de a înscrie, când a pierdut mingea. În ceea ce ne privește, Amuneke a șutat pe portar din poziție bună, în minutul 84, ca Rusici să trimită slab, cu capul, la cornerul ce a urmat. Lovitura decisivă a dat-o Magera, în primul minut de prelungire, fiind lansat bine de un coechipier, cehul a șutat din careu, lateral stânga, și mingea deviată de Albuț a prins bara și a intrat în poartă. Al doilea gol a venit la următoarea fază, pe contraatac, Curtean a ajuns tot pe stânga, a driblat un adversar, și a finalizat asemănător lui Magera, în plasa laterală la colțul lung.

Așadar, alb-violeții și-au făcut datoria: fără risipă de efort, s-au calificat în semifinale. Rămâne de văzut dacă problemele din jocul de astăzi au fost cauzate de sindromul echipelor mici sau dacă au fost o consecință a menajării sus menționate. De remarcat prestația bună a lui Latovlevici, care trage tare meci de meci și începe să aibe tot mai multe reușite, și a lui Pantilimon.

Poli: Pantilimon (6,5) - Bădoi (6), Luchin (6), Nibombe (6), Latovlevici (6,5) - Arm. Karamyan (5,5), Alexa (5,5), Borbely (5,5), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (5,5), Magera (6,5)

Au mai intrat Curtean (6,5), Amuneke (5,5) și Rusici, înlocuindu-i pe Borbely, Bucur și Art. Karamyan.


Gol Magera (min 90):



Gol Curtean (min 91):




Bară Borbely (min 5):



Ocazie Magera (min 25):



Paradă Pantilimon (min 56):



Ocazie Silvășan (min 77):



Ocazie Amuneke (min 84):



Ratare Rusici (min 85):

Un comentariu :

Garcia Muerte spunea...

Imbucurator este faptul ca a marcat Curtean. Mie personal imi era teama sa nu clacheze psihic la Poli.

Insa de acum inainte vom avea parte de o aripa adevarata. Sunt convins ca va face meciuri excelente pe Dan Paltinisanu.

Sper sa ne intoarcem cu puncte de la Vaslui.

HAI POLI!

Google+