2 noiembrie 2008

Oțelul Galați - Poli 2:2 (2:1)

Alb-violeții au ținut să-și facă viața foarte, foarte grea la Galați, cam și în ultimele deplasări în acel capăt al patriei. În ciuda unei prime reprize bune, echipa noastră a trebuit să lupte până - la propriu - în ultimul minut pentru a reintra în puncte, dar eforturile au fost răsplătite.

Partida a început foarte bine pentru Poli, grație reușitei lui Artiom Karamyan din minutul 7. Faza a plecat de la pasa excelntă a lui Rusici, urmată de o centrare pe măsură trimisă de Stancu, mingea a ajuns la Bucur care, nereușind să o preia, a trimis-o mai departe către Karamyan, acesta finalizând în forță! Alb-violeții au continua să preseze, reușind multe recuperări, cea mai spectaculoasă fiind a lui Bădoi, care a traversat aproape tot terenul cu mingea la picior, centrarea sa fiind doar puțin prea joasă pentru a ajunge la Bucur. La prima lor fază mai închegată de atac, purtată pe flancul stâng al apărării noastre, gazdele au reușit să egaleze, centrarea lui Cârjă fiind trimisă foarte neinspirat de Brezinsky în proprie poartă - în minutul 19. Karamyan a reușit un minut mai târziu o fază foarte spectaculoasă la marginea careului advers, dar în final a ales să șuteze, în loc să trimită o pasă, fie lui Gigel Bucur, fie lui Rusici. Tot gazdele reușesc însă să înscrie în minutul 26, după ce Borbely (?) îl pierde din marcaj pe Viglianti - în urma unui aut!! - iar acesta ajunge în poziție de șut, datorită migrării fundașilor alături de oamenii pe care îi aveau în marcaj, și nu-l iartă pe Pantilimon de la marginea careului. După șansa bună a lui Borbely două minute mai târziu, urmează o secetă de ocazii pentru zece minute. Bucur driblează excelent în marginea careului și șutează la colțul lung, dar mingea trece de puțin pe lângă, iar chiar înainte de pauză Magera șutează puternic din afara careului, Kolev reușind să pareze.
În repriza secundă alb-violeții se prezintă mai blazați și cedează mijlocul terenului, trimițând multe mingi lungi spre atacanți - sau forțând pe flancuri. Gălățenii au evoluat precauți, dar au încercat să profite din plin de spațiile lăsate în apărarea noastră, și doar intervențiile extraordinare ale lui Pantilimon au făcut ca scorul să nu ia proporții. Din zece în zece minute, începând cu minutul 57, Panti a avut de apărat niște mingi foarte dificile, dar a reușit s-o facă, atât în fața lui Vitaici, cât și în fața lui Gado și Iorga, și ulterior în fața lui Pena. Parks era singurul motoraș care mai funcționa în atac, alături de Cisovsky care a evoluat mult mai avansat pe final. Aceștia aveau să fie jucătorii cheie pentru restabiliarea egalității. Cisovsky și-a anunțat clar intențiile printr-o cursă excelentă în minutul 87, dar Kolev a fost din nou la post, iar Parks a reușit o pătrundere bună în careu, obținând un corner. Așadar, în ultimul minute al prelungirilor: Milhazes aruncă o minge în atac, Cisovsky deviază cu capul pentru Parks, acesta înaintează și încearcă o centrare, mingea ajunge iar la Cisovsky, slovacul întoarce un jucător, șutează la colțul lung, balonul se lovește de un jucător al gazdelor și ia drumul porții, Kolev numai ce reușește să-și întindă piciorul și să salveze autogolul, dar ghepardul-vipera Bucur, mai mereu la locul potrivit, împinge mingea în poartă pentru un egal, sinceri să fim, destul de nesperat!

Până la urmă alb-violeții au reușit să obțină, cu destulă șansă, un egal echitabil, prin care își prelungesc seria invincibilității la zece partide (merită amintit de fiecare dată). Egalul este cu atât mai important cu cât urmează meciul împotriva dinamoviștilor, în care cu toții ne dorim o victorie de multe restantă. Va fi interesant de văzut ce soluții va găsi Uhrin pentru flancul stâng, unde Milhazes s-a întrecut astăzi pe sine și a evoluat absolut lamentabil, precum și cine va fi al doilea mijlocaș la închidere - cel mai probabil, aș spune, Magera.

Poli: Pantilimon (7) - Bădoi (6,5), Cisovsky (7), Brezinsky (4,5), Milhazes (4) - Stancu (6), Magera (5), Borbely (4,5), Art. Karamyan (6,5) - Bucur (6), Rusici (5,5).

Au intrat Goga (5), Parks (6) și Arm. Karamyan, înlocuindu-i pe Stancu, Rusici și Magera.



Gol Karamyan (min 7):



Autogol Brezinsky (min 19):



Gol Viglianti (min 26):



Gol Bucur (min 93):




-----

Ocazie Bucur (min 37):



Ocazie Iorga (min 57):



Ocazii Gado și Tănasă (min 67):



Ocazie Pena (min 77):



----------

Declarație Karamyan:



Declarație Pantilimon:


Niciun comentariu :

Google+