29 august 2008

Poli II - CFR Simeria 1:0 (0:0)

Alb-violeții mici au îngenunchiat una dintre candidatele la promovare în această etapă, nu doar prin prisma scorului, ci și prin jocul prestat. Ajutorul primit din partea lui Sanchez s-a dovedit din nou esențial, spaniolul reușind să înscrie și unicul gol al partidei.

Meciul a început în forță, cu un prim sfert de oră presărat de evenimente notabile. Oaspeții au prima mare șansă în minutul 5, când Baba respinge în bară un șut din doar câțiva metri, ca în minutul 8 Buda să trimită o minge centrată de Riviș înspre gol, evitat însă de intervenția unui fundaș pe linia porții. Un minut mai târziu Sanchez a trimis pe lângă de la marginea careului, această ocazie fiind urmată în minutul 13 de ratarea mare a lui Leagu, lansat de Buda, primul nereușind să-l învingă pe portarul advers din poziție de unu la unu. Oaspeții au replicat printr-o liberă de la 30 de metri, trimisă doar puțin pe lângă vinclul porții lui Baba, înainte ca meciul să se mai domolească puțin. Tot alb-violeții au fost aproape de a înscrie pe finalul reprizei, de două ori prin Riviș, care întâi a ratat cadrul porții și apoi șutul său de la distanță a fost prins de portar, și o dată prin Leagu, lansat din nou excelent, însă basarabeanul nu a reușit să concretizeze nici această ocazie.

Repriza secundă a debutat cu o lovitură liberă a oaspeților, șutul fiind scos de către Baba, portarul Politehnicii II fiind pe fază și în minutul 60, la un șut pe centrul porții din poziție bună. Inepția maximă a lui Iosif Rotariu a avut să iasă în evidență în minutul 65, când Sicoe, imprecis în execuții pe parcursul meciului, avertizat cu galben în prima repriză și iertat de un roșu la începului reprizei a doua, a văzut finalmente al doilea galben - fapt complet evitabil, dacă antrenorul celor de la Poli II l-ar fi schimbat, așa cum impuneau în mod frapant circumstanțele. În plus, nu-mi este deloc clar de ce Sicoe îi este preferat lui Glodeanu, dar asta-i altă poveste. Culmea face că această eliminare a precedat singurul gol al partidei, căci în minutul 68 Sanchez a înaintat cu mingea la picior pe centru, a făcut un schimb de pase cu Leagu, și din centrul careului nu a avut probleme să înscrie! Oaspeții au început să forțeze serios din acest moment, dar Baba a intervenit bine în minutul 70, la un corner, apoi în minutul 89 mingea a fost trimisă din poziție bună pe lângă, ca în ultima fază a partidei o bâlbâială incredibilă în careu să îl scoată iar în evidență pe Baba, care a intervenit salvator. Astfel alb-violeții au înregistrat a doua victorie în acest sezon.

Poli II: Baba (6,5) - Năstase (6), Zaluschi (6,5), Gavriluță (6), Ganea (6,5) - Buda (5,5), Sicoe (4), Sanchez (6,5), Riviș (5,5) - Popa (5,5), Leagu (5,5).

Au intrat Glodeanu, Voicu, Boștină și Raicu pentru Riviș, Popa, Leagu și Buda pe parcursul reprizei secunde.

Chiar dacă echipa nu arată mare lucru, mintea limpede a lui Sanchez face diferența până acuma. Din păcate însă, spaniolul nu a fost deosebit de convingător astăzi, iar diferența de valoare între ligi lasă loc multor supoziții în ceea ce privește utilitatea sa pentru prima echipă. La un moment dat sau altul tot va trebui încercat, nu?

Niciun comentariu :

Google+