25 august 2008

Gloria Buzau - Poli 1-2

Până la urmă cel mai important este că am câștigat, mai ales că sceptimismul general în ceea ce privește evoluțiile din deplasare se înrădăcinase bine de tot după eșecul de la Mediaș - și nici nu a avut motive reale să se dezrădăcineze prea mult în urma acestei victorii, mă tem. Chiar dacă alb-violeții nu au debordat printr-un joc calitativ, nu se poate pune problema echipei mai valoroase, în contextul în care gazdele de la Buzău sunt – probabil – cea mai slabă (neînformă) echipă din Liga 1.
Nici nu începuse bine meciul că Goga a reușit să se evidențieze pentru prima oară în tricoul Politehnicii, receptând o pasă excelentă de la Alexa, iar grație unui control perfect al balonului și a unei finalizări pe măsura, a deschis scorul pentru Poli! Deși s-ar putea spune că buzoienii au controlat jocul în următoarele minute și au stat mai mult în jumătatea noastră, aceștia nu au reușit să pună în pericol poarta lui Pantilimon. Ratarea lui Abiodun (ușor în unghi) cu poarta goală a precedat reușita lui Rusici, slovenul reușind al doilea gol în doua meciuri după o fază făcută în proporție de 90% de către Goga! Până la pauză meciul a revenit în viteza precedentă – adică încet și plicticos - și, din păcate, nici repriza secundă nu ne-a rezervat mai mult spectacol.
Mitanul secund a debutat cu eliminarea ridicolă a lui Latovlevici (al doilea galben), astfel că echilibrul partidei a fost rupt (de fapt acesta a fost „re“-stabilit), în sensul că gazdele au ajuns mai aproape de poarta lui Pantilimon. Acesta a avut două intervenții esențiale și spectaculoase pe parcursul reprizei, dar a fost învins „grație“ gafei monumentale a lui Bonfim (proaspăt intrat) căruia i-a trecut mingea printre picioare, înainte de a-i reveni acolo, de unde a fost îmipnsă în poartă de către un jucător buzoian. Fluierul de final a urmat la doar trei minute după golul gazdelor, astfel că alb-violeții au obținut, în sfârșit, o victorie în deplasare.
Din păcate jocul echipei este încă deficitar, iar după ce am urmărit prestația rapidiștilor în compania celor de la Dinamo, îmi este clar că vom avea nevoie de multă inspirație sau de multă șansă pentru a ieși bine din meciul de duminica viitoare. Momentan nu e chiar rău, dar uitându-ne la ce adversari am avut, e clar că era loc de mai mult. Să ne lăsăm surprinși.


Poli: Pantilimon (6,5) – Bădoi (6), Sretenovici (5,5), Luchin (6), Latovlevici (5,5) – Abiodun (5,5), Alexa (5,5), Magera (6), Karamyan (6) – Goga (6,5), Rusici (6).
Au mai intrat Bonfim (4) și Stancu, înlocuindu-i pe Goga și Abiodun.

Niciun comentariu :

Google+