27 iulie 2008

FC Argeș - Poli 1:1 (1:1)

Se făcea că am fost pentru a doua oară în doua zile la The Dark Knight (recomand călduros), tocmai la ora 10.35. Deși meciul se terminase cu un egal dezamăgitor, după o prestație dezamăgitoare, acesta nu m-a surprins prea mult, luând în considerare nenumărați factori, de la legăturile de joc, la calibrul jucătorilor aduși, la absența unora dintre ei, la adversarii mediocrii din partidele amicale. Așa se face că un egal cu o nou promovată nu este o surpriză, la fel cum lentoarea fundașilor centrali de 1,93 nu a fost o surpriză. Ceea ce m-a surprins însă este că pentru această a doua vizionare, nu puteam nicicum să mă uit la film și să mă simt bine, căci gândul ce conținea informațiile adineauri enumerate mă apasă precum o gorilă apasă o furnică.

Alb-violeții au debutat în forță, dar s-au înmuiat repede. Astfel, nici ocaziile de poartă nu s-au grăbit să se materializeze, nici de-o parte, nici de cealaltă. În ciuda acestui fapt, nu puteam să ignor fiorii ce mi dădeau fazele și combinațiile rapide ale gazdelor, gazde care s-au dovedit a fi o echipă mică, dar agilă și dispusă la efort. Dacă inițial poliștii încercau să mai combine cât de cât, orice tentativă de combinație s-a transformat în scrum pe parcurs și mai ales în repriza a doua . În consecință, nu a existat decât o fază notabilă la poarta lui Boșneag în primele 44 de minute, fază ce l-a avut în prim plan pe Magera, care a primit o minge în careu, a preluat-o cam larg și a tras la colțul scurt, unde portarul se afla la datorie. Din păcate pentru noi, Taborda nu s-a aflat la datorie, sau cel puțin nu așa cum ne-am fi dorit-o cu toții, în minutul 41, când Dulcea a decolat pe lângă fundașii noștri, a intrat în unghi și a centrat, portarul portughez reușind contraperformanța de a-și trimite mingea în proprie poartă la prima fază cu adevărat periculoasă pentru Poli în acest nou sezon. Șansa a fost însă de partea noastră, căci dacă Magera nu punea acel exterior la centrarea lui Bucur chiar înainte de pauză, nu prea ne vedeam egalând în repriza secundă.
Mitanul second a fost sortit să îl evidențieze pe Taborda, care a parat două faze unu la unu cu jucători adverși scăpați din marcaj, și a evoluat foarte bine în ansamblul jocului prestat. Alb-violeții pur și simplu nu au reușit să construiască nicio fază consistentă de poartă, ba mai mult, nu au reușit să pună în pericol poarta argeșeană nici măcar la cornerele avute - adică, dacă tot sacrificăm viteza apărătorilor pentru gabarit, măcar să fim spaima adversarilor la fazele fixe. Și Sretenovici, care a evoluat slab astăzi, a reușit să se evidențieze în urma unui tackling esențial reușit din spate, ca apoi să creeze una din ocaziile de unu la unu parate de Taborda. Singura ocazie de gol a noastră în repriza secundă a venit în minutele de prelungiri, când Artiom Karamyan a șutat, din interiorul careului, în forță, portarul a respins, iar Arman Karamyan nu a reușit să introducă balonul în poarta goală - e drept, dintr-o poziție incomodă.

Așadar, debutul a fost destul de trist, dar măcar știm că e loc de mai bine. Aștept cu mare entuziasm și speranță debutul spaniolului nostru, de la care sper să pună umărul la crearea unui joc mai consistent în zona centrală a terenului. În afară de cei menționați, nu prea mai am pe cine să remarc, nici în sens pozitiv, nici în sens negativ, dată fiind mediocritatea în care ne-am complăcut în această primă etapă. Va fi interesant de văzut ce soluții va găsi Uhrin la grava criză de identitate a echipei, căci în acest moment Poli, deși este o echipa compusă din jucători foarte solizi, nu a reușit decât să se remarce printr-un joc firav, cel puțin în ceea ce privește calitatea lui. Căci dacă doream doar jucători mari și răi, trebuia să ne orientăm către alt sport.

Poli: Taborda (5,5) - Bădoi (5,5), Sretenovici (5), Brezinksy (5,5), Milhazes (5,5) - Abiodun (5), Alexa (5,5), Stancu (5), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (6), Magera (6).

Au mai intrat Arman Karamyan (5), Goga și Parks, înlocuindu-i pe Abiodun, Stancu și Bucur.

La mai bine!


Gol FC Argeș:



Gol Magera:

Niciun comentariu :

Google+