18 mai 2008

Spectatori 2007/2008

Conform acestui site, Poli a avut cea mai mare medie de spectatori în acest sezon de Liga I, 12.188. De menţionat că această medie reprezintă o uşoară creştere faţă de anul trecut, cu 1,7%. Suporterii alb-violeţii consemnează aşadar al şaselea an la rând când se află în frunta acestei ierarhii. Practic, de când a revenit în prima ligă, Poli a fost mereu cea mai vizionată echipă pe teren propriu.

Pe locul doi în acest an s-a situat Steaua (11.764), în creştere cu 15,3%, iar pe poziţia a treia CFR (9.000), aceştia din urmă raportând şi cea mai mare creştere, de 61,1%.

Culmea este că în ciuda afirmaţiilor cum că fotbalul în Liga 1 a crescut calitativ şi s-au investit mulţi bani în nocturne, tabele electronice şi stadioane în general, media fanilor veniţi să-şi vadă echipele favorite la lucru este în continuă scădere, ajungând astfel la 5.349 (-1,3 % faţă de sezonul anterior). În mod ironic se dovedeşte că există o corelare puternică între această medie şi media fanilor alb-violeţi prezenţi pe Dan Păltinişanu. Statisticile ultimilor ani le puteţi studia aici.

Niciun comentariu :

Google+