26 aprilie 2008

Poli II - FC Bihor 1:0 (1:0)

Este mere obositor şi ciudat când mă trezesc dimineaţa la Timişoara şi mă culc seara la Maidstone. Cu atât mai mult atunci când am trezirea la nouă ca să ajung la meci la Poli II, ca apoi să plec direct către Budapesta, tensionat fiind tot drumul de neantul informaţional în care mă aflu şi de faptul că, în paralel, Poli are meci. Dar merită, mai ales atunci când totul iese bine.

Alb-violeţii mici, care cu excepţia lui Zimmermann s-au prezentat cu un lot născut de la '86 către prezent, au luptat cu sârguinţă pentru a obţine cele trei puncte de astăzi, în speranţa - cât mai reală - a salvării de la retrogradare. Aşa e la noi, când generozitatea unora este nemărginită, în timp ce alţii trebuie să-şi vadă de treabă doar pe teren - dar e mai bine în acest fel. Căci a lăuda o reuşită care este clădită pe şi un singur meci aranjat este cea mai mare blasfemie fotbalistică ce ar putea fi comisă. Indiferent de ligă.

Aşadar, Poli II a obţinut o nouă victorie esenţială în lupta pentru salvarea de la retrogradare, victorie care îi duce acuma la doar două puncte de primul loc al salvării - din păcate, ocupat de CFR Timişoara. Alb-violeţii au controlat partida în mare parte, deşi niciuna dintre formaţii nu a avut prea multe ocazii de gol. De fapt, singurele posibilităţi de a marca ale oaspeţilor au venit drept urmare a unor greşeli mari ale unuia sau a altuia din centrul apărării timişorene, fie Oberşterescu, Scutaru sau Mera. Poli II a pus în pericol poarta lui Lipitor prin Popovici, care a scăpat excelent pe contra-atac, a fugit cu mingea până în careul advers, dar a fost blocat în momentul şutului - e drept, puţin tergiversat moment. Pătraş, în prima repriză, şi Axente în a doua au executat o pereche de lovituri libere pe poartă, dar portarul bihorean a fost de ambele ori la post. Dar golul a venit din nou de la Buda, fostul jucător al Calorului dând semne că s-ar fi adaptat la noua sa echipă, mai ales de când Rotariu a decis să nu-l mai lase să se vejtejească la mijlocul terenului, ci i-a dat teren de arat pe benzi. Aşadar Buda a executat, prin minutul 30, o liberă de pe partea stângă de atac, a trimis direct spre poartă deşi poziţia impunea mai degrabă o centrare, dar la fel ca în etapa anterioară de acasă, a înscris direct, mingea învârtindu-se înalt spre colţul lung, fără şanse pentru Liptor, care era prost plasat.
Repriza secundă a fost asemănătoare cu prima, din aproape toate privinţele mai puţin goluri marcate. Rotariu a luat decizia, oarecum înţeleaptă, de a-l înlocui pe Oberşterescu cu Mera, dar deşi cel din urmă este clar peste cel dintâi, acesta a greşit fatal prin minutul 75, când a scăpat oarecum o minge spre un jucător advers, în mijlocul careului, şi doar finalizarea slabă şi interveniţia lui Zimmermann au păstrat scorul de pe tabelă. Axente, foarte slab astăzi, a avut şi el o bună oportunitate spre finalul partidei, când a ajuns în poziţie de finalizare, dar şutul slăbuţ (e drept, dintr-o poziţie grea) a fost respins în corner de Lipitor. Şi când ne credeam cu sacii în căruţă, o minge lungă a fost prelungită de către Scutaru într-o tentativă de respingere până la un atacant advers, liber în careu, dar acelaşi Zimmermann a intervenit inspirat pentru a salva cele trei puncte!

Felicitări deci echipei secunde, care a obţinut o victorie meritată, fără ajutor real de la echipa mare. E drept că Latovlevici, Scutaru, Axente şi Zimmermann sunt de drept jucători la Poli "1", dar până la urmă ei au crescut împreună cu mulţi dintre colegii lor la această frumoasă echipă a doua, care nu merită să retrogradeze, cu atât mai puţin fiindcă aşa comandă Iancu.

Poli II: Zimmermann (6,5) - Latovlevici (6), Oberşterescu (5), Scutaru (5,5), Străuţ (6) - Pătraş (6), Poparadu (6), Danci (5,5), Buda (6,5) - Axente (5), Popovici (6). Au mai intrat Mera (5,5), Sicoe (6) şi Dochiţa, înlocuindu-i pe Oberşterescu, Danci şi Popovici.

Niciun comentariu :

Google+