9 martie 2008

Rapid - Poli 0:1 (0:1)

Ce meci bun făcut de alb-violeţi! În ciuda faptului că eroarea tuşierului la centrarea lui Badoi, ce a precedat golul, va lua probabil prim planul discuţilor în media - şi oarecum pe bună dreptate, mingea era clar afară - este imperativ să nu fie ignorată prestaţia fabuloasă a apărării noastre, dublată de un portar în mare formă!

Meciul a fost echilibrat pe parcursul primei reprize, ba aş spune chiar cu Poli la conducerea ostilităţilor, dar prima mare ocazie a aparţinut gazdelor. În minutul doisprezece, Popa a încercat în mod inutil să-l dribleze pe Burdujan, n-a reuşit şi a fost forţat să prindă balonul în mâini, oferind astfel rapidiştilor o liberă indirectă din careu. Şutul lui Stancu a trecut însă peste, iar privind asamblul partidei, această eroare nu are cum să aibă mai mare importanţă decât paradele uluitoare ce au urmat şi toate intervenţiile sigure la mingile azvârlite în careul nostru. De partea noastră, Arman Karamyan l-a pus la încercare pe Coman cu un şut din unghi, dar rapidistul a fost pe fază. Au urmat minute bune de duel aprig la mijlocul terenului, până ce Bădoi a scăpat pe dreapta, a centrat (în condiţiile numite mai sus) în careu, Arman s-a eliberat de Maftei şi a trimis cu capul, excelent plasat, în poarta rapidiştilor pentru 1-0! Vazuţi conduşi, băieţii lui Rednic au forţat egalarea pe final de repriza - deşi nu foarte convingător - şi au fost aproape să o obţină, la o minge centrată care l-a lovit pe Milhazes şi a luat drumul porţii, fiind prinsă însă cu un reflex deosebit de Popa.
Repriza secundă a început cu o şansă mare, mare pentru Poli, o gafă în apărarea gazdelor şi o recuperare a lui Arman Karamyan lăsându-l pe Bucur singur cu portarul, dar şutul său a fost dezamăgitor, trecând pe lângă poartă. Cam atât au avut alb-violeţii de spus din punct de vedere ofensiv în repriza secundă, din minutul cincizeci până spre final rapidiştii atacând cu disperare. Ocaziile au fost destul de puţine pentru ei, iar atunci când Joao Paulo s-a găsit într-o poziţie ideală în centrul careului, Popa a prins incredibil! A mai fost o fază discutabilă în care probabil trebuia acordată o lovitură liberă de la marginea careului pentru rapidişti, când Cânu a făcut un henţ, chiar dacă neintenţionat. În rest, apărătorii centrali ai lui Uhrin s-au achitat perfect de sarcini, iar atunci când mingea s-a îndreptat spre poartă, Popa a fost la post.

Pe lângă cei doi fundaşi centrali, trebuie să remarc evoluţia neaşteptat de deosebit de bună a lui Bădoi, care a făcut foarte bine faza ofensivă, dar l-a ajutat şi pe Abiodun de câte ori a fost nevoie. E drept că şi nigerianul i-a returnat "serviciul", cei doi fugind în neştire de-a lungul partidei. De partea cealaltă, Milhazes a fost bun la recuperare, dar a greşit o serie de pase, în timp ce Artiom Karamyan nu a fost deloc în apele lui. Borbely s-a descurcat şi el de minune la mijloc, dovedind că prestaţia cu Pandurii nu a fost o simplă întâmplare. Aliuţă în schimb nu a avut aceeaşi eficienţă ca în meciurile anterioare, dar a şi fost faultat destul de dur în câteva rânduri, fără ca Balaj (de altfel generos în cartonaşe pentru polişti) să dea un galben cuiva. În atac Arman a fost surpriza plăcută şi nu doar datorită golului marcat, Bucur fiind în continuare în lipsă de inspiraţie (deşi i-au ieşit nişte driblinguri frumoase). Introducerea lui Tibi Bălan şi Axente nu a afectat jocul în mod deosebit, cu atât mai puţin în sens pozitiv, ambii reuşind doar să primească galbene din partea centralului.

Se cuvine însă să lăudam prestaţia tuturor alb-violeţilor, în frunte cu unicul, inegalabilul şi uşor controversatul Uhrin Jr! De remarcat că aceasta este a doua partidă consecutivă fără gol primit, ceea ce sper să nu fie doar o întâmplare fericită. Dacă ar fi să judec după aspectul partidei, nu este deloc o întâmplare, dar - ca în tur - obstacolele mari au fost echipele mici. Sper doar ca această victorie să nu "înmoaie" jucătorii în vederea partidei cu UTA. Sunt convins că vorbesc în numele tuturor alb-violeţilor când spun că vrem spectacol şi vrem cele trei puncte!

Poli: Popa (7) - Bădoi (7), Brezinsky (7), Cânu (7), Milhazes (6) - Abiodun (6), Borbely (6,5), Aliuţă (6), Art. Karamyan (5,5) - Bucur (6), Arm. Karamyan (6,5); Tibi Bălan (5), Axente şi Raţiu i-au înlocuit pe Aliuţă, Arman Karamyan şi Gigel Bucur.

Golul îl puteţi viziona aici.

Hai Poli!

Niciun comentariu :

Google+