15 martie 2008

Poli - UTA 2:0 (1:0)

Acest derby foarte ne-derbyesc a fost de fapt o întâlnire fără istoric. Când se înfruntă două echipe atât de diferite în ceea ce priveşte valoarea jucătorilor, cât şi valoarea antrenorului, pe terenul gazdă al celei mai puternice, rareori se pot întâmpla surprize reale - oricât de optimiste ar fi declaraţiile făcute înaintea partidei.

Poli a abordat precaut meciul, caracterul partidei fiind o dovadă a faptului că Uhrin a recalibrat partitura tactică, astfel că echipa nu se mai aruncă în atac şi se apără mai precis. După un prim sfert în care UTA a mişcat puţintel, trimiţând un şut peste prin Todea (care a mai trimis vreo alte patru şuturi, unul mai imprecis ca celălalt), alb-violeţii au preluat definitiv frâiele partidei odată cu reuşita lui Arman Karamyan: după ce ameninţase poarta lui Tudor în două rânduri în primele douăzeci de minute, Arman a fost pe fază la o liberă bătută de fratele său, mingea găsindu-l liber în mijlocul careului, armeanul finalizând în forţă! Poli a mai contabilizat două ocazii bune, dar Tudor a fost providenţial, în timp ce arădenii s-au apropiat doar foarte timid de poarta lui Popa, Bălţoi nereuşind să ajungă la o mingea la unica fază creată în restul reprizei.
Mitanul secund s-a desfăşurat cam în acelaşi spirit, mai ales odată cu desprinderea pe tabelă: la cinci minute de la reluare, Aliuţă a făcut o cursă excelentă, a centrat, Tudor a respins, dar doar până la Abiodun, care a trimis perfect la colţul lung pentru 2:0! Din acest moment alb-violeţii au trecut mai mult în defensivă, dar lipsa de curaj a adversarilor a făcut ca ocaziile să lipsească în continuare. La una din puţinele faze coerente de contra-atac, Edson a reuşit să trimită un şut bun spre poarta lui Popa (primul şut serios pe poartă), dar acesta a respins bine. Şi Poli a mai avut o şansă bună prin Bucur, pe final de partidă, acesta intrând bine în careu, şutul său fiind însă parat de Tudor. Fluierul final a consemnat o victorie, finalmente, destul de seacă pentru alb-violeţi, dar asta în primul rând din lipsa de ambiţie şi determinare a adversarilor, care au preferat să apere un 0:2 decât să forţeze un gol.

Jucătorilor nu li se poate imputa nimic, ei evoluând per ansamblu bine spre foarte bine, îndeplinindu-şi îndatoririle pe teren. Slovacii Brezinsky şi Borbely au făcut din nou o partidă excelentă, de remarcat fiind şi prestaţia lui Aliuţă, care a confirmă forma bună în care se află. Arman şi Abiodun au depus mult efort, fiind răsplătiţi prin reuşitele lor, armeanul aflându-se, precum bine ştiţi probabil, la a doua reuşită consecutivă. Şi fratele său a creat probleme arădenilor, evoluând considerabil mai bine decât in meciul împotriva Rapidului. Doar Ganea şi Milhazes m-au dezamăgit uşor; primul a fost destul de egoist în câteva rânduri, probabil în căutarea unui gol izbăvitor, şi este încă departe de forma pe care o promitea; de cealaltă parte, portughezul a fost destul de bun în apărare, dar a trimis multe centrări slabe, irosind astfel destule faze de atac.

Oricum însă, Uhrin pare să fi făcut un compromis în ceea ce priveşte forţa ofensivă a echipei, Poli aflându-se la al treilea meci fără gol primit, reuşind să înscrie (doar) de trei ori. Poate o explicaţie este şi neinspiraţia lui Ganea, dar în final, tot ce contează este victoria. Felicitări tuturor pentru un meci eficient, care a tranşat clar în favoarea alb-violeţilor disputa cu rivalii de pe Mureş, dar nu pot să-mi reprim senzaţia că această partidă nu s-a ridicat la nivelul de determinare la care mă aşteptam. S-ar putea să vi se pară comic sau ironic că regret lipsa de angajament a adversarilor, dar atunci când există aşa o discrepanţă valorică, cred că este necesar un "plus" care să ridice un meci obişnuit la nivelul unui "derby" şi să lase loc unei reale satisfacţii. Nu e mare brânză să învingi un adversar care este căzut la pământ...sau?

Poli: Popa (6) - Milhazes (5,5), Cânu (6), Brezinsky (6,5), Bădoi (6) - Art. Karamyan (6), Aliuţă (6,5), Borbely (6,5), Abiodun (6,5) - Ganea (5,5), Arm. Karamyan (6,5); Bucur (6), Bălan şi Latovlevici i-au înlocuit pe Arman, Aliuţă şi Abiodun în minutele 70, 88, respectiv 92.

Golurile le puteţi vedea aici (Arman) şi aici (Abi).

Bravo Poli!

Niciun comentariu :

Google+