19 martie 2008

FC Vaslui - Poli 3:0 (3:0)

Pentru noi, Vasluiul este Urziceniu' doi. Alb-violeţii au prestat un meci slab, o primă repriză îndeosebi foarte, foarte slabă, eşecul putând fi rezumat, în primul rand, la gravele erori personale care au dus la cele trei goluri, respectiv la alte ocazii pentru vasluieni. Echipa gazdă a evoluat precis, a profitat de multele indecizii din apărarea noastră şi a câştigat clar.

Nici nu începuse bine meciul că o respingere înapoi în careu (probabil a lui Aliuţă) după un corner l-a găsit pe tânărul fundaş central Andronic, care - neatacat - a reuşit să tragă din întoarcere, direct la vinclul porţii lui Popa. Şase minute mai târziu, la un alt corner al gazdelor, Popa a ieşit prost, permiţându-i lui Zmeu sa finalizeze cu capul în poarta goala. Treaba era deja foarte groasă, iar pe parcursul reprizei întâi ea nu a devenit deloc mai "subţire". Tot vasluienii au avut cele mai bune ocazii, Bukvici ratând din poziţie ideală şi Ljubinkovici ţintind bara de la mare distanţă! Poli nu a avut decât o şansă mai acătării, Luchin trimiţând cu capul înspre poarta lui Hăisan, dar acesta a parat bine. A fost însă să fie 3:0 după un penalty, în minutul patruzeci, cauzat de un Brezinsky complet ieşit din formă: Ljubinkovici a executat şi a înscris. Puteau fi patru la pauză dacă acelaşi Ljubinkovici nu rata incredibil cu poarta goala, mingea trimisă de el lovind doar bara!
După pauză a intrat Gigel Bucur în locul lui Aliuţă şi acesta şi-a pus repede în valoarea calităţile, ajungând într-o poziţie excelentă în careul vasluian, dar şutul trimis de golgheterul alb-violet a fost prea slab pentru a-l învinge pe Hăisan. Poli a forţat mai mult după pauză, acelaşi Bucur oferind o pasă deosebit de bună pentru Ganea, acesta nereuşind însă să ajungă la minge. A urmat o fază care impunea un penalty, pentru Poli, Abiodun fiind faultat evident de către Andronic, dar şansa nu a fost nicidecum de partea noastră astăzi, Abi fiind congratulat doar cu un cartonaş galben pentru efortul său. În minutul şaizeci şi nouă Brezinsky se vede eliminat, după o încercare nereuşită de a-i sufla mingea lui Ljubkinovici, care scăpase singur spre poartă după ce îl depăşise pe Luchin. Lovitura liberă n-a produs nimic pentru FC Vaslui, iar până la final ar mai fi de menţionat doar o excelentă şansă a lui Ganea, care a ajuns în careu, s-a descotorsit de un fundaş, n-a finalizat şi mingea i-a fost suflată de către Hăisan, dar a mai reuşit să centreze pentru Arman Karamyan, care în loc să tragă înspre poarta goală a încercat o preluare lăbărţată, şi până la urmă faza a rămas fără rezultat.

Aşadar un meci lamentabil pentru alb-violeţi, veniţi pe cai mari şi traşi în jos de erori personale, mai ales a celor din apărare. Nici mijlocul nu a funcţionat prea bine, singurii doi jucători pe care i-aş remarca fiind Abiodun şi, atât cât a jucat, Gigel Bucur. De apreciat şi efortul depus de Ganea şi Karamyan, dar reuşitele lor au fost prea mici atunci când a contat. Totul, mai mult ca sigur, s-a tras de la acel prim gol nefericit din minutul doi şi, implicit, de la eroarea lui Aliuţă. E drept că performanţa de ansamblu n-a fost nici ea deosebit de bună, dar momentele răsărite arătate în mitanul secund îmi spun că era loc de mai mult astăzi.

Ne rămâne să sperăm că această reprezentaţie nu va fi repetată prea curând pe viitor. Urmează un nou meci în acest final de săptămână pe care ar fi foarte bine dacă l-am câştiga.

Poli: Popa (4) - Milhazes (5), Brezinsky (3,5), Luchin (4,5), Bădoi (5) - Art. Karamyan (5,5), Borbely (5,5), Aliuţă (4,5), Abiodun (6) - Arm. Karamyan (4,5), Ganea (5,5). Aliuţă a fost înlocuit de Bucur (6), care la rându-i a fost înlocuit de Srhoj (5,5) din cauza unei accidentări.

P.S (24.03) Am auzit cum că Arman ar fi gafat la golul întâi şi nu Aliuţă. Ar fi bine dacă ar putea cineva să confirme...

Niciun comentariu :

Google+