30 martie 2008

Gloria Bistriţa - Poli 0:0

Într-unul din cele mai plicticoase meciuri ale sezonului, alb-violeţii au obţinut un punct destul de şters în compania Gloriei Bistriţa. Uhrin, gândindu-se probabil că este cazul să reducă posbilitatea unor greşeli personale, a introdus un prim unsprezece defensiv, cu Shroj şi Borbely la mijloc, australianul fiind titularizat în defavoarea unui mijlocaş de creaţie, precum Martinez. Pe de-o parte este de înţeles considerând problemele defensive şi terenul greu, pe de alta bizară considerând ambiţiile declarate ale favoriţilor noştri.

Despre meci nu sunt multe de spus. Poli a dominat prima jumatate a partidei şi a avut două ocazii bune de gol, dar întâi Tătăruşanu a parat excelent lovitura de cap a lui Abiodun, iar apoi Rusici a trimis o centrare perfectă a lui Ganea direct în braţele tânărului portar bistriţean. De partea cealaltă, Pantilimon a ieşit bine şi i-a suflat o minge lui Tilincă, scăpat singur spre poartă.
În repriza a doua gazdele au controlat mai bine jocul, Pantilimon parând un şut periculos în minutul patruzeci şi şase. Alb-violeţii nu s-au apropiat periculos de poarta Gloriei şi de-a lungul întregii reprize nu au trimis niciun (!!) şut pe spaţiul porţii adverse. Bistriţenii nu au forţat nici ei prea tare, astfel că minutele s-au târât, literalmente, către un final destul de dezolant.

Precum spuneam, abordarea foarte precaută a lui Uhrin este de înţeles, dar prestaţia foarte, foarte mediocră din repriza secundă nu poate fi scuzată de aceasta. Borbely, probabil cel mai activ alb-violet, a muncit mult, dar a reuşit puţine la mijloc, pasele sale finind fie inexacte, fie prost continuate. Şi Artiom Karamyan a fost harnic pe flancul său, dar dincolo de apărarea relativ sigură şi intervenţiile bune ale lui Panti, nu poate fi menţionat nimic pozitiv despre evoluţia unuia sau a altuia. Ambii atacanţi au dezamăgit, din nou, astfel că lipsa golurilor nu este de mirare. Până la urmă însă am obţinut un egal, aşa cum a fost el, care ne asigură ca mai sus nu ne putem situa în clasament, asigurându-ne în acelaşi timp că UEFA rămâne aproape.

Poli: Pantilimon (6,5) - Milhazes (6), Luchin (6), Brezinsky (5,5), Bădoi (6) - Art. Karamyan (6), Borbely (6), Srhoj (5,5), Abiodun (5,5) - Ganea (5), Rusici (5). Axente (5,5) şi Arman Karamyan i-au înlocuit pe Rusici şi Artiom Karamyan în ultimul sfert de oră al meciului.

Niciun comentariu :

Google+