1 februarie 2008

Amical: Poli - Slovan Liberec 0:5 (0:3)

Hmmm.

Mmmmmm.

Si iata-ne confruntati cu o realitate neplacuta, o realitate in care Poli pierde cu 0-5 in fata unei echipe aflate la mijlocul clasamentului in Cehia. Oricum ar fi, oricine ar fi "culpabilii", trebuie sa recunoastem ca atunci cand investesti putin, risti sa pierzi - mai ales daca e sa privim intreaga imagine care arata ca si atunci cand investesti mult nu investesti deosebit de bine/eficient.

Cu un lot cam la fel de subtire ca si cel din tur - daca nu mai subtire, in functie de calitatea lui Milhazes, Martinez, Brezinsky si Borbely - alb-violetii s-au facut de ras. Nu este neaparat comod sa comentezi fara a fi vazut vreo imagine, dar atunci cand ai doar comentarii, te descurci cu ele si te bazezi pe corectitudinea lor.

Asadar, Poli a evoluat in prima repriza in formula: Popa - Luchin, Ratiu, Cînu, Milhazes - Stancu, Borbely, Martinez, Artiom Karamian - Rusici, Bucur. In minutul 21 era deja 0-3, printr-un gol dupa o eroare de marcaj a lui Artiom Karamyan si prin doua reusite de la distanta (una intrand din bara si cealalta din lovitura libera). Mai trist este ca Poli nu a avut mai nicio ocazie pana la pauza, doar sutul lui Rusic pe langa pe final de mitan fiind mentionat de gazetari.

In repriza a doua, odata cu intrarea lui Pantilimon, Abiodun, Aliuta si Ganea (acestia inlocuindu-i pe Popa, Stancu, Martinez si Rusici), alb-violetii s-au miscat ceva mai bine si au avut cateva ocazii, prin Ganea, Aliuta si Abiodun. De inscris au inscris insa tot cehii, intai dintr-un penalty acordat de Canu (conform violamania)/Luchin (politimisoara.com), iar apoi in urma unei libere, un jucator de la Slovan trimitand in poarta.
De notat ca pe parcursul reprizei secunde au mai intrat Brezinsky, Latovlevici, Badoi si Axente, inlocuindu-i pe Ratiu, Karamyan, Luchin si Bucur.

Asadar. se pare ca cehilor le-a iesit tot si noua nimic din putinul pe care l-am avut. Si asa insa, diferenta de scor evidentiaza in mod frapant lipsa de calitate din lot. Nu cred ca cineva poate arata cu degetul catre vreun jucator fara a fi vazut meciul, deci nu o voi face nici eu, iar vina o voi distribui "colectivului". Doresc sa fac insa niste remarci.

Remarc in primul rand lipsa de ocazii din prima repriza, ceea ce imi spune ca mijlocul n-a mers, deci implicit nici Martinez nu a avut o zi inspirata. Remarc ca unele goluri au fost facilitate de greseli individuale (Karamyan, conform violamania, la prima reusita, Canu/Luchin la penalty, in mod relativ cert). Remarc ca am luat trei goluri din faze fixe. Remarc ca odata cu intrarea lui Ganea, Aliuta si Abiodun echipa s-a mobilizat mai bine. Si mai remarc ca e destul de groasa.

Eu nu mai pot spune ceea ce nu am spus deja. Nu imi permit sa fiu critic la adresa nimanui, dar sper ca Uhrin poate. Si in firava speranta ca pe Iancu il intereseaza, sper ca a tras si el niste concluzii.

Niciun comentariu :

Google+