7 ianuarie 2008

Marian Iancu si "localii"

Din pacate, timpul nu vrea sa astepte din respect sau simpatie, astfel ca treburile merg mai departe. Uneori e bine, alteori mai putin.

Am evitat oricum sa discut despre situatia de la club, deoarece totul este destul de neclar. In urma conferintei de presa de astazi, reiese ca Marian Iancu forteaza asocierea dintre club si CJT/CLT intr-un mod cat se poate de strategic. Dupa declaratia initiala de sfarsit de an, o declaratie venita numai bine sa streseze pe toata lumea care nu avea ceva mai bun de facut, s-a creat o presiune evidenta asupra "localilor". Era evident ca duritatea initiala urma sa fie nuantata, iar asa s-a intamplat inca in cursul saptamanii trecute.

Pana la urma, ramane cum am stabilit si CJT/CLT sau cine-o mai fi au timp pana la sfarsitul lunii sa aprobe acest proiect de asociere. Nu stiu sigur cat de rezonabila este pretentia domnului Iancu, dar imi pare ca exista un rost pe langa cel pur financiar, care ar fi chiar si in interesul celor care nu il agreeaza in vreun fel pe presedintele lui Poli: o investitie de orice fel ar aduce organele locale mai aproape de club, acolo unde le si este locul, si le-ar conferi noi drepturi in ceea ce priveste dezvoltarea echipei.

Oricum ar fi, stadionul trebuie refacut, iar atata timp cat nimeni nu face ceva concret in aceasta directie, nimic nu se va intampla. Poate ca santajul asta nu este corect, dar la fel de incorecta este atitudinea de multe ori discutabila a celor care ne urmaresc interesele, care interese includ, intre altele, clubul Politehnica.

Altfel, nu inteleg cum Iancu poate avea pretentia ca lucrurile sa continue in regim normal pana ce nu se clarifica situatia de la club. Astazi a fost anuntata o oferta de 1.2 milioane plus TVA pentru Sepsi, de la Bistrita, si o serie de jucatori (Cristea, Dancia, Omoduemuke, Radoi, McKain) au fost pusi pe lista de de transferuri. Dintre acestia, Cristea si Radoi sunt mai degraba vizati pentru imprumuturi.
Daca plecarea jucatorilor nu este cine stie ce problema, nu vad cum cineva intre la minte ar veni aici in circumstantele actuale. Probabil ca si aceste oferte sunt doar o noua forma de exercitare a presiunii sus-numite.

In schimb, Axente, Scutaru si Popovici vor face deplasarea cu lotul mare pentru cantonament, iar - probabil - daca Uhrin va fi multumit de ei, vor fi readusi la club.

Niciun comentariu :

Google+