11 ianuarie 2008

In evident suspans

Acuma s-a cam clarificat treaba cu Sepsi, Goga, Contra - va sa zica s-a dezumflat repede - iar jucatorul mentionat pentru postul de mijlocas central ofensiv (Matici, de la Kosice) nu a semnat inca nimic, putem sta linistiti.

Putem sta linistiti pentru ca traim intr-o lume cat de cat normala, in care diferenta dintre aparenta si esenta este evidenta si in care logica mai joaca un oarecare rol. Sa presupunem ca nu mai vine nimeni - pentru ca in acest moment pare o posibilitate reala - cat de grava este situatia in cadrul lotului?

Trei posturi s-au cam acoperit prin cele trei transferuri ale acestei ierni, astfel ca nu ne mai trebuie fundasi centrali, fundasi dreapta sau mijlocasi la inchidere - cel putin pana la proba contrarie. Raman deci doua pozitii grav deficitare pentru care nu s-au adus jucatori, anume fundas stanga si mijlocas ofensiv. Daca pentru cea din urma Iancu a mentionat posibilitatea venirii unui jucator cu experienta (Alin Stoica, Tiberiu Ghioane, Florin Cernat, complet altcineva?), vidul lasat de Emeghara pare a fi lasat asa cum este. Daca aceasta va situatia la inceputul returului, ramanem cu Vrsic, Aliuta si (dupa ce revine, daca ramane) Caramarin, respectiv Latovlevici si Sandu.

Poate ca nu mi-as face atatea griji pentru jucatorul din spatele atacantilor, pentru ca Vrsic si Aliuta ar putea sa se mai trezeasca. Cel putin Vrsic este considerat un jucator foarte talentat, atat in Slovacia, cat si in Slovenia, in timp ce la Aliuta problema e ca nu stim la ce sa ne asteptam de la el, iar Caramarin revine dupa o alta accidentare deosebit de lunga. Necesitatea unui nou jucator a recunoscut-o toata lumea, dar poate, poate reusim calificarea in UEFA si fara acest transfer.

Pentru postul de fundas stanga situatia pare mai critica. Latovlevici face inca multe greseli si nu-mi dau seama cat va trebui sa asteptam pana ce numarul acestora se va reduce. Poate ca Sandu ar fi o rezerva pe masura lui Latovlevici, dar si el este un jucator fara experienta. Intre ei Sandu este cu siguranta mai tehnic, dar am impresia ca Lato e mai rapid, intrebarea cheie fiind care se descurca mai bine cu presiunea ligii intai.

Ar mai fi loc si de un atacant in lot, dar daca nu pleaca nimeni, nici nu va veni nimeni. Eu sper la revenirea lui Axente, care e tanar si bun, chiar daca putin "necopt". Sincer sa fiu, cred ca acest "transfer" m-ar satisface complet, considerand ca totusi Bucur, Ganea si Rusic sunt deja trei jucatori importanti in compartimentul ofensiv.

Pana la urma, Uhrin va sti cu siguranta mai bine ca noi care este situatia si in ce masura Sandu este o dublura pentru postul in discutie (de fapt Sandu joaca in principiu mijlocas stanga, dar are experienta si in aparare). Nu este o situatie dezolanta si fara de iesire, pentru ca eu cel putin simt ca imi pot pune sperante in Sandu (sau Vrsic), care a evoluat binisor in Liga a doua. Pe deasupra imi lasa impresia ca e genul de jucator care evolueaza mai bine atunci cand stie ca are ceva de aratat. Evident, se prea poate sa ma insel, dar momentan, nu vad in ce altceva as putea sa-mi investesc capitalul de speranta.

Poate daca se rezolva situatia cu "localii" vom avea parte de transferuri ulterior, chiar daca "ulterior" ar fi destul de tarziu.

Niciun comentariu :

Google+