30 ianuarie 2008

Amical: Poli - Onisilos 6:0 (3:0)

Victoria la scor pentru alb-violeti - prima in cantonamentul din Cipru - impotriva unei echipe de liga secunda din tara "gazda" lasa sa se inteleaga ca lucrurile sub pe fagasul cel bun. Ramane insa sa asteptam confirmarea cu o echipa de macar nivelul Ligii 1.

Poli a inceput cu: Popa – Badoi, Canu, Scutaru, Latovlevici – S. Stancu, Srhoj, Abiodun, Artiom Karamyan – Ganea, Axente, o formula care arata ca Uhrin inca mai cauta sa vada cine, ce, cum, unde si cat de bine.

Dupa un debut cu doua ocazii pentru alb-violeti, Artiom Karamyan a deschis scorul in urma unei pase a lui Ganea, in minutul sapte. Un sfert de ora mai tarziu, Badoi i-a centrat lui Ganea - in urma unei combinatii cu Stancu - si fostul international a inscris pentru 2:0. La zece minute dupa prima reusita a venit a doua, de aceasta data rolurile de la primul gol al partidei fiind inversate: centrare Karamyan, gol Ganea.

Pe parcursul reprizei secunde s-au efectuat o serie de schimbari, astfel ca echipa la finalul partidei a aratat in felul urmator: Zimmermann - Milhazes, Ratiu, Canu, Luchin - Sandu, Martinez, Borbely, Popovici - Rusic, Axente.

Pana in minutul 75 nu a fost de notat decat un penalty ratat de ciprioti - a faultat Scutaru, a aparat Zimmermann. Ultimul sfert de ora a reprezentat un iures pentru Poli, alb-violetii marcand de trei ori!. Intai prin Popovici, in urma unei combinatii Martinez - Axente, care a finalizat sub bara; apoi a venit si randul lui Axente, care a sutat din intoarcere "fara sperante pentru portarul cipriot"; iar in ultimul minut a inscris si Martinez, care dupa ce a driblat trei jucatori, a mai si lobat portarul pentru a inchide tabela la 6:0.

Pe langa retinerea mentionata la inceput (calitatea adversarului), tin sa remarc prestatia tinerilor Axente si Popovici, care au reusit sa confirme increderea ce li s-a dat. Tocmai in acest context ma doare mai mult ca nu stiu daca in jumatate de an sau intr-un an ei vor mai fi la Poli, daca se primeste vreo oferta cat de cat pentru ei.
Am mai spus ca Axente si Popovici sunt vor ajunge curand la echipa mare, pentru ca amandoi sunt foarte talentati. Ce mare bucurie as simti daca Popovici l-ar face uitat pe Torje, din toate punctele de vedere - pentru ca poate!

Oricum, felicitari echipei pentru rezultat si sa speram ca pe viitor rezultatele vor fi din ce in ce mai bune!

P.S. Pantilimon, Scutaru si Latovlevici au fost convocati la Nationala de Tineret pentru meciul cu echipa de tineret a Moldovei. Pe cand si Axente, in locul unui diletant de talia lui Litu sau Luchin in locul unui jucator care nu joaca deloc, in speta Ducu Ninu? Aici chiar nu strica cand tii de Steaua.

Niciun comentariu :

Google+