31 octombrie 2007

Craiova - Poli 2:1 (1:0)

Vorba aceea, nu poti castiga toate meciurile. Dar poate se putea pierde intr-un mod mai putin patetic, in fata unei echipa care sa joace cat de cat fotbal. Poate o parte din prestatia echipei poate fi scuzata prin absenta a doi jucatori esentiali, Canu si Alexa, dar si cu ei in teren, am fi ramas cu mai multe certitudini.

Partida a fost dominata in mare pare de alb-violeti, care au ratat o serie de oportunitati in prima repriza, cea mai mare fiind cu siguranta ratarea din cativa metri a lui Karamyan, chiar din debutul meciului. Bucur a mai trimis cu capul peste dintr-o pozitie buna si acelasi Karamyan a lovit bara pe finalul reprizei. De cealalta parte, craiovenii au inscris la cam singura lor faza, Costea plasand un balon dupa ce l-a driblat pe McKain. S-ar mai putea discuta despre un presupus penalty comis de Torje, dar nu am vazut faza asa ca ma abtin.
Repriza secunda a fost una terna, fara mari ocazii de gol. Karamyan a avut un sut bun de la ceva distanta, respins de Bornescu, dar in rest nu am notat nimic semnificativ pana la egalare. Atunci, imediat dupa ce Craiova ramasese in zece (Barboianu a fost eliminat pentru o intrare dura - dura la Bucur), golgheterul Gigel a inscris din afara careului cu un sut formidabil, direct la vinclul portii craiovene. Din pacate Bucur a trebuit schimbat imediat dupa gol, in locul sau intrand Cristea. Drept dovada insa ca se poate si mai rau, Wobay a obtinut o libera din marginea careului, a centrat si Baird l-a depasit pe Stancu (cel care si faultase in prealabil) si a inscris. Pana la final Cristea a mai avut o buna sansa la un corner, insa a trimis mingea peste, iar fluierul de final al lui Teodor Craciunescu a consemnat prima infrangere dupa o galeata de etape - dar ce infrangere amara a fost.

Ziceam de certitudini. In primul rand, apararea este in continuare in pom. Nu se poate sa iei gol meci de meci, de la absolut orice diletanti, din tot felul de pozitii, pe orice fel de teren. Chiar daca gazonul era de toata jena, e valabil regula conform careia ambele echipa au evoluat pe el. In al doilea rand, Rusici care promitea atata imediat dupa ce a venit, s-a rablagit de tot si nu m-ar mira sa intre Mansour in locul sau pentru partida cu Steaua. Incredibil de slaba a fost prestatia slovenului astazi. In al treilea rand, chiar daca Abiodun s-a descurcat bine la inchidere, mijlocul mai trebuie intarit.

Oricum ar fi, meciul cu Steaua din weekend trebuie castigat. Vom spune ca nu e tragica infrangerea, pentru ca trebuia sa vina pana la urma, dar cu siguranta putea fi evitata, mai ales in fata unei echipe precum Universitatea Craiova. Stam insa in continuare bine in clasament, considerand pretentiile declarate, dar din pacate jocul echipei este acelasi ca acuma cateva etape: primim mult prea usor goluri ca apoi sa ne chinuim sa recuperam. Trebuie facut ceva in aceasta privinta.

Sa fie insa clar: infrangerea de azi a fost rusinoasa, chiar daca Poli nu a jucat rau per ansamblu. Pur si simplu nu poti schimba faptul ca atunci cand pierzi cu penultima clasata, avand un om in plus douazeci de minute, te afli intr-o situatie rusinoasa. Cel mai bun leac ar fi o victorie cu Steaua, deci cu determinare inainte si sa punem "reprezentanta Romaniei in G14" cu botul pe labe.

Niciun comentariu :

Google+