22 septembrie 2007

Poli II - FCM Resita 1:4 (1:0)

O noua etapa, o noua umilinta pentru Poli II. De aceasta data insa una trista.

Partida dintre cei ce au fost anul trecut echipa secunda a clubului si cei ce sunt anul acesta a avut o prima repriza anosta, chiar groaznic de anosta. Resita s-a intalnit cu vreo trei sanse de gol, intai Plopeanu aparand un sut din careu, apoi resitenii scapand pe contra-atac 3 contra portarului, dar Dochita nici n-a tras, nici n-a pasat si Popovici n-a mai reusit sa ajunga la minge, iar a treia ocazie a reprezentat-o lovitura de cap a lui Mera (de nu ma insel), care a trecut insa pe langa. Contrar cursului jocului, alb-violetii mici au reusit sa deschida scorul pe finalul reprizei, cand proaspat intratul Cosoveanu (in locul accidentatului Ilici) a pasat bine pentru Popa si acesta a marcat. Putea fi chiar 2-0 inainte de pauza, daca Zimmermann nu scotea sutul lui Patras din lovitura libera.

A urmat insa repriza a doua in care din nou Poli II a clacat lamentabil (oarecum de inteles, considerand varsta protagonistilor). Totul a plecat de la eroarea lui Plopeanu (nesigur pe tot parcursul meciului) fostul jucator al celor del a Inter Gaz sarind la o minge pe care nu a reusit s-o devieze ca lumea, si aceasta a ajuns la Axente, care a marcat fara probleme cu capul. Putea fi imediat 1-2, daca Dochita nu rata singur cu Plopeanu, atacantul resitean aratandu-si din nou limitele - sau daca resitenii profitau de o alta iesire pe sub minge a portarului polist. Parea ca jocul va fi mai atractiv in mitanul secund, caci si Poli II a incercat sa miste in atac, dar accidentarea lui Luchin a pecetluit soarta partidei. Cat acesta era pe margine si primea ingrijiri medicale, resitenii au scapat pe centru si Doana l-a executat fara probleme pe Plopeanu. La doar cateva minute dupa acest gol, nou intratul Gavriluta (inlocuitorul lui Luchin) a pasat inapoi cu capul mult prea incet, Axente a interceptat si a fost faultat de junele fundas timisorean in careu. Desi Gavriluta a scapat doar cu un galben, Axente a transformat si scorul devenea unul de nerecuperat. Poli II ar fi putut totusi sa inscrie, fie daca Zaluschi suta la faza in care a centrat, fie daca centrarea in cauza era trimisa in plasa de Popa si nu (cu ferocitatea unui leu) in bara. Pe final, Plopeanu a mai intervenit la un sut de la distanta, inainte de a fi invins de Cojocaru, scapat singur dupa eroarea lui Daminuta (folosit fundas central in lipsa lui Obersterescu).

Ziceam ca umilinta este trista nu doar pentru ca Poli II a ajuns la coada clasamentului. Cu toate ca isi merita reprosurile, nu se poate sa nu ti se faca mila de Rotariu, considerand ce jucatori are la dispozitie. Ramane sa speram ca cele doua talente de la Otopeni vor intari considerabil echipa si ca pe langa ei se va dispune de mai multi jucatori de la lotul mare.
Umilinta e trista pentru ca si Resita a aratat foarte putin. In prima repriza, cand doar 2 jucatori non-ex-poli doisti (Doana si Bors) au fost pe teren, echipa n-a aratat absolut nimic. Odata cu schimbarea lui Popovici si a lui Rivis (primul complet inexistent, din pacate) cu Cojocaru si V. Popescu (de fapt, tot doi jucatori care tin de Poli) Resita a devenit mai periculoasa, dar nu cred ca ar fi reusit prea multe, daca nu primea atatea si atatea cadouri de la Poli II. Nu vad cum ar putea FCMR-ul sa termine mai sus de jumatatea clasamentului.

Niste note: Plopeanu (4,5) - Ilici (5,5), Daminuta (5), Luchin (6), Petrus (5,5) - Patras (5,5), Zaluschi (6), Danci (5,5), Buda (5,5), Ganea (5) - Popa (6) si pe parcurs au intrat Cosoveanu (5,5) - la randu-i schimbat de Raicu (5) - si Gavriluta (4).

Niciun comentariu :

Google+