23 septembrie 2007

Dacia Mioveni - Poli 2:2 (1:0)

Nu stiu de ce pare atat de greu sportul asta pentru alb-violeti in anumite zile. Mingea nu pare sa sara cum trebuie, terenul pare a fi prea greu, aerul prea taios...

Egalul scos la Mioveni este cu siguranta multumitor, in contextul rezultatului de 0:2 din minutul 78. Per ansamblu insa, nu cred ca multa lume este cu adevarat multumita de ceea ce au vazut sambata la televizor/stadion. Poate ca Poli a dominat teritorial, poate ca Mioveniul nu este asa o echipa slaba (si nu este, avand cativa jucatori valorosi individual), dar cel mai probabil, gaurile din aparare trebuiesc cumva remediate pentru a nu mai discuta in derizoriu despre o partida cu o nou-promovata in care jocul nu a aratat a mai nimic. Mai toate sansele de gol ale alb-violetilor au venit din faze fixe, iar cele cateva pase bune date de Vrsic prin, peste sau pe langa apararea gazdelor nu au putut fi transformate in goluri.
E drept ca si gazdele au reusit sa finalizeze perfect mai toate actiunile avute la poarta lui Popa. Intai a inscris Olteanu la faza care a urmat unui corner, cel mai probabil din fata lui Stancu, cu un sut puternic si bine plasat, dintr-o pozitie dificila. Apoi putea fi 2-0 fie atunci cand Ratiu a scos de pe linia portii, fie cand Popa a parat excelent un sut din lovitura libera. A fost 2-0 in repriza secunda, cand Ratiu s-a complicat aiurea, a trimis mingea la un adversar si pana la urma Balaur a inscris cu un sut puternic de la marginea careului, nemarcat.
Nu parea ca Poli ar scoate ceva din meciul de astazi, in ciuda unor ocazii bunicele in primul mitan. A venit insa acea pasa excelenta a lui Rusici pentru Bucur si atacantul nostru numero uno a finalizat frumos in plasa laterala dintr-o pozitie deloc usoara. La doar un minut, Torje a venit in centru cu mingea si a sutat perfect de la 25 de metri in vinclul portii lui Stanca, inscriind in sfarsit un gol bine-meritat dupa ce barile si portarii i s-au tot opus.

Din pacate, cele doua concluzii care pot fi trase dupa meciul de azi sunt ambele proaste. Prima este ca tinerea lui McKain pe banca in acest nou scandal in alb-violet nu beneficieaza nimanui si ca se pierd puncte din acest motiv. Apoi, ca in continuare se joaca mult prea mult pe mingi lungi. Se pare ca Vrsic s-a accidentat destul de grav, astfel ca isi va primi si Aliuta sansa, dar personal ma indoiesc ca el va reusi sa se impuna. Oricum, pe langa problemele defensive care sunt grave, nici zona centrala la mijlocul terenului nu este acoperita destul de bine.

Sper sa evolueze toti jucatorii precum Torje de acum incolo si ca nici el nu o va lasa mai moale. Si mai sper ca Uhrin va reusi sa improvizeze ceva pana la completarea lotului.

Niciun comentariu :

Google+