7 iunie 2007

O scurta reactie

Am urmarit astazi - cu oarecare suspans - blogul domnului Chiotea, de la ProSport, care a fost SINGURUL om din presa centrala a carei atentie nu a fost rapita de uluitorul transfer al lui Florin Bratu la Dinamo. Desi in alte randuri, domnul Chiotea mi s-a parut prea tacut, astazi a facut un prim pas in a arata ca-i pasa si ca stie ce este mai important pentru fotbalul romanesc.

Faptul ca presa este capabila si dispusa sa dedice patru cincimi din timpul/spatiul lor cu un transfer ce nu are decat implicatii minore pe plan national, arata cata manipulare sta in spatele fotbalului nostru, carei enorme maltrari a spectrului de valori si principii ii suntem supusi. Ani de-a randul n-au existat decat trei echipe pentru canalurile de televiziune bucurestene, iar cand ar trebui sa nu mai fie astfel, cand avem pretentia de a fi dat civilizatia peste noi, ei persista. Persista in ignoranta, persista in prostie, persista in a improsca viata oricarui sportiv cu mizerie, preferand un material despre ce a mancat la pranz jucatorul xulescu, unui material despre tenisul, sahul, voleiul, handbalul, baschetul, etc. romanesc!

Sa fiu scutit de jurnalistii care spun ca numai asa isi fac rating/isi vand ziarul. Omul de rand nu are o alternativa, iar ei isi formeaza "clientii" ca apoi sa se scuze in aceasta maniera penibila. Nu spun ca problema noastra ar trebui sa fie tratata in cea mai mare amploare de centralisti, pentru ca majoritatea nu au nici pasiunea, nici cunostiniintele pentru a face asta, dar a o marginaliza astfel inseamna a ignora un oras intreg si chiar mai mult de atat. Presa sportiva romaneasca este cea mai proasta gluma de presa, iar toti cei care accepta sa lucreze in ea sub aceasta forma se lasa pervertiti. Banii se obtin prin compromis, gloria de a fi jurnalist se obtine prin verticalitate morala si sociala, precum si prin a detine simtul raspunderii.

Bravo domnului Chiotea, dar astept sa aud si alte voci, astept sa vad o editie Nationala a ziarelor pe care sa o pot citi fie ca sunt in Bacau sau in Timisoara. Numai inabilitatea de a filtra informatiile si de a fi echidistant creeaza aceasta intensa segmentarea a pietii si gusturilor microbistilor romani. Sa nu va fie rusine, ca nu ajuta la nimic. Sa dispareti odata din peisaj!

2 comentarii :

Anonim spunea...

Ce nu inteleg eu este motivatia celor de la FRF in a da dreptate lui Zambon. De ce Kassai a trimis acte incomplete?

Alt punct: Iancu are o masina de spalat bani in AEK, care oricat de infocat ai fi, trebuie sa recunosti ca NU este POLI Timisoara;

3. De ce nu se poate intzelege ca unde-i lege nu-i tocmeala; de ce iarasi trebuie sa trecem prin circul asta cand FIFA e cu ochii pe noi?

4. Chiotea e u tampit care vrea rating. Poli Timisoara cu palmares cu tot apartine lui Zambon indiferent ce gura se face si cat de mult ne displace de el. AEK, este AEK Bucuresti si simplul fapt ca i-ati spus voi Poli prin piata 700 nu o si face Poli Timisoara.

Stefan Carpanu spunea...

Permite-mi sa-ti raspund:

1)Kassay a trimis acte incomplete fie fiindca este incompetent, fie fiindca a fost platit sa o faca.

2)Poate e o masina de spalat bani, poate nu. Momentan nu exista nicio dovada in acest sens iar Marian Iancu este liber. Daca e sa o luam asa, ma gandesc doar la manarelile facute de Dinamo la mai toti jucatorii care au plecat de la ei, manareli dovedite si in urma carora nu s-a intamplat nimic.

Cat despre faptul aceasta nu este Poli, nimeni nu te obliga sa accepti definitia noastra a echipei: cine joaca pe Dan Paltinisanu, este asociat cu Universitatea Politehnica si are in spate zeci de mii de fani, aceasta este Poli Timisoara.

3)Cred ca asta-i mai mult retorica, din pacate.

4)Aici ne jignesti, dar iti raspund: faptul ca FCU Poli nu este continuatoarea l-am acceptat in momentul in care am acceptat venirea AEK-ului. zambon insa nu detine niciun palmares, el detine o echipa fondata in 2001, iar astfel a decis si justitia romana. El in baza acestei echipe vrea despagubiri, o echipa fondata insa ilegal, deoarece Poli 1921 mai exista sub forma membrilor fondatori, iar zambon nu avea acordul lor sa foloseasca numele echipei. Aici intervine Kassay.

Google+