13 mai 2007

Poli - Craiova 1:5 (1:1)

Asta se intampla cand ti se urca la cap, cand dai bir cu obositii, cand abordezi gresit tactic partida, cand nu te concentrezi, cand adversarilor le iese tot, cand joci fara suporteri. Niste alb-violeti extrem de blazati au incasat astazi o umilinta de proportii, in fata unei echipe - totusi - de mijlocul clasamentului, iar pentru amploarea rezutatului nu au absolut nicio scuza. Din ceva ceea ce trebuie sa fi fost pura inspiratie, nu am vizionat meciul in direct, astfel ca nervii mei au fost scutiti de vreun zbucium apocaliptic.

Rezumatele arata insa clar cam care au fost problemele. Le-am mentionat mai sus, asa ca vrea sau mai adresez doar cateva dintre ele. In primul rand, aceasta tactica de 3-4-3 este falimentara in contextul in care nu ai jucatori de foarte mare valoare in aparare. Echipele infrante in aceasta asezare erau atat de slabe, incat ar fi pierdut in orice asezare. In al doilea rand, ma dezoleaza sa vad ca unul dintre fundasii nostri de baza joaca in batjocura si nu se astampara de niciun fel. Dupa ce a scapat de o eliminare si un penalty etapa trecuta, Canu a decis sa aiba o interventie dura la Baird, numai buna de un rosu. Nesiguranta fundasilor a fost unul din cele mai importante motive pentru care am pierdut, vazand cum golurile unu si doi au venit de la marginea careului, de unde adversarii au sutat nestigheriti. De asemenea, prestatia de astazi a lui Pantilimon a relevat problemele pe care le are cu mingile pe jos, "plonjonul" de la golul doi fiind foarte lent. Am mai spus ca personal nu il credeam pregatit pentru Liga 1, iar - din pacate - astazi a aratat acest lucru. Nu cred insa ca e motiv de ingrijorare, sunt convins ca poate reveni in poarta pe viitor pentru ca talent are, dar lipsa de reactie la penalty-ul doi, precum si golurile primite (mai putin primul) evidentieaza cat de necesar poate fi ca un portar sa joace cat mai multe meciuri pentru a acumula experienta. Parerea mea este ca adevarata valoare a oamenilor care apara portile in fotbal se vede la golurile primite si nu la paradele facute.

Asadar, am avut de-a face cu o prestatie penibila, afectata de multi factori externi, dar care nu scuza in niciun fel dezastrul de pe teren. Zicem ca nu suntem foarte suparati - si nici nu avem de ce sa fim - dar o astfel de evolutie denota lipsuri grave, care se trag dintr-o anomalie fundamentala a echipei. Aceasta trebuie corectata in timp, pentru ca sezonul viitor ambitiile sunt (din nou) mari, iar astfel de carente nu pot fi de folos. Cupa este obiectivul; daca am indurat atatea in acest sezon, cu siguranta mai putem indura inca putin.

Niciun comentariu :

Google+