13 martie 2007

Poli 1921


Cu mare dezamagire urmaresc evenimentele din lumea fotbalului romanesc - si nu numai. Decizia FIFA de a mentine sentinta TAS a iscat un nou scandal de proportii prin care este tarat numele echipei noastre. Justitia, in termeni juridici, nu cred ca o putem stabili noi, dar ca ceva nu este in ordine putem vedea cu totii. Spusele lui Lupescu sunt cele care imi dau griji, caci adevarul il pierdem de atatea ori prin vicieri de procedura, mai ales in Romania. Iar in acest caz, nu putem fi mai presus de lege.

Sau, mai precis spus, Iancu si societatea pe care o patroneaza nu poate fi, caci ei au gresit. Dar noi avem dreptul sa nu fim ignorati - mai mult de atat, trebuie sa fim ascultati! Daca legile sunt facute pentru a indrepta nedreptatile, iar forma lor actuala nu permite acest lucru, atunci ele trebuie adaptate. Este absolut imposibil ca un om sa aiba dreptul de proprietate asupra a 86 de ani de istorie din care el a fost exclus prin propriile sale fapte. Un club de fotbal nu este doar o companie, chiar daca este organizat ca atare, iar daca suporterii nu au nimic de spus atunci cultura fotbalului nu mai conteaza nimic.

Redau aici mesajul CVUCS, semnat de Alin Boldura:

"Luptati pentru Poli!"Institutul Politehnica Timisoara a infiintat echipa de fotbal Politehnica Timisoara. Intre 4 decembrie 1921 si 13 martie 2007 aceasta echipa a purtat prin propriile forte o lupta sportiva demna intr-unul din cele mai corupte campionate de fotbal din lume. A fost o lupta grea pe care noi, timisorenii, o cunoastem la adevaratele proportii. De-o parte un club de fotbal boem, studentesc, de cealalta parte Securitatea, Militia, Armata, si ulterior anului 1990, cei care au profitat de beneficiile sistemului comunist. Toate metodele si mijloacele de intimidare in sport s-au dovedit insa neputincioase in fata dorintei de fotbal a timisorenilor si hotararii lor de a invinge. Nici infrangerile, nici presiunile, nici retrogradarile nu i-au putut opri.Fiecare abuz a adus in tribunele Timisoarei inca o suta de suporteri. Si am invins.
La exact 17 ani de la un alt apel la normalitate al acestui oras, Timisoara s-a saturat. S-a saturat ca numele orasului sa fie minimalizat si tarat prin mocirla de catre oameni a caror pozitii inalte se datoreaza mitei si coruptiei. S-a saturat ca un simbol al orasului sa fie batjocorit de catre venetici din lume si din tara. S-a saturat ca hotarari definitive ale justitiei romane sa fie ignorate de peste 4 ani de catre functionari fara lege si fara Dumnezeu. S-a saturat ca Politehnica Timisoara sa fie obiectul ironiei din partea unor oameni care nu sunt demni sa-i rosteasca numele.
Si din aceste motive, pe 17 martie 2007, timisorenii sunt asteptati sa spuna “Ajunge!”. De la ora 15.30, pe stadionul Dan Paltinisanu... La sfarsitul meciului, in marsul care se va desfasura de la stadion pana in centrul orasului. Acolo, la protestul organizat de suporterii timisoreni. Cu steagul alb-violet in mana, vom arata tuturor ca aceste culori si aceasta echipa si-au avut intotdeauna casa in Timisoara, la umbra Institutului Politehnic. Si aici vorramane pentru totdeauna!LUPTATI PENTRU POLI!

Adevarul este ca adevarul nu sta numai in hartii. Adevarul sta in noi. Iar trecutul lui Poli sau a oricarui alt club sportiv nu are cum sa stea intr-un om, caci este de atatea ori mai mare decat acel om!

4 comentarii :

Anonim spunea...

info@tas-cas.org
..am trimis la adresa un mail...cine vrea poate sa trimita...trebuie facut orice pt poli!! si dak vine zambon si iacov la timisoara,vor fi primi oameni din fotbal condamnati de fanii poli timisoara!!

Stefan Carpanu spunea...

Sunt convins ca toata lumea stie de violamania. Oricum, mersi pentru sustinere.

Anonim spunea...

Rau ati ajuns (cei de la violamania) daca trebuie sa va faceti reclama pe un blog privat

PS: nu m-am putut abtine :D

Stefan Carpanu spunea...

Stiu, si mie mi-a fost greu.

Dar trebuie vazuta mereu si partea plina a paharului, in orice forma ar fi ea.

Google+