28 februarie 2007

Rapid - Poli 2-0 (1-0)

Asadar, un debut nereusit pentru Poli in acest nou inceput al returului. Alb-violetii au pierdut partida cu Rapid in aproape aceeasi maniera in care o pierdusera si anul trecut, pe Dan Paltinisanu.

Prima repriza are un caracter echilibrat, jucatorii nostri dominand teritorial partida, fara a pune insa in mare pericol poarta lui Danut Coman. Dupa cam douazeci de minute de fotbal anost, Popa iese gresit la o minge, iar Viorel Moldovan se izbeste in el; decizia lui Coltescu de a acorda penalty este comica, cel mult impunandu-se o libera indirecta. Oricum, Badoi executa si inscrie. Mai mult, imediat dupa gol Moldovan putea dubla avantajul, dar Popa intervine excelent cu piciorul. Prima si singura ocazie a alb-violetilor vine spre sfarsitul reprizei, cand McKain trimite in inaltul cerurilor o minge din interiorul careului advers.

Mitanul secund debuteaza in acelasi ritm ca cel intai, iar in acelasi stil rapidistii reusesc sa inscrie: pe la minutul saizeci, Plesan pierde mingea, Zicu primeste o pasa excelenta intre fundasii centrali prinsi pe picior gresit si inscrie. Asta dupa ce Mazilu ratase desprinderea cu doar cateva minute inainte. De aici incolo, alb-violetii cad complet. Urmeaza o serie de ocazii ale Rapidului, toate scoase excelent de Popa. Pana la finalul partidei Poli nu se mai aproprie cu adevarat periculos de poarta adversarilor si astfel scorul final este cel pe care il stim. In prelungiri insa, acelasi nevrotic Coltescu ii arata un rosu lui Karamyan care trimisese (cel mai probabil fara intentie) mingea in arbitru. Aceasta faza nu a putut sa nu-mi aduca aminte de arbitrii englezi si maniera barbateasca in care acestia arbitreaza, de unde am impresia ca se si trage termenul de "cavaler al fluierului". Nu cred ca putem avea ambitia imediata ca jucatorii sa se comporte precum niste cavaleri, dar de la arbitri cu siguranta am putea; iar schimbarea atitudinii unora ar cauza schimbarea atitudinii celorlalti. Nici macar nu este vorba de calitate, ci doar de educatie.

Oricum, infrangerea vine pe merit, considerand jocul sters al celor care au imbracat tricourile galben-negre duminica seara. Singurii care au aratat ceva fotbal au fost Popa, Srhoj si Mckain, carora li s-ar putea adauga Karamyan, Mansour si Matei. De remarcat indeosebi prestatia lui Mansour (pentru ca vad ca nu se prea vorbeste despre asta) care in repetate randuri a obtinut mai mult decat te-ai fi asteptat dintr-o faza. De cealalta parte, jocul lui Plesan a fost absolut lamentabil (in contrast perfect cu cel al lui Zicu). Fostul dinamovist nu a driblat, nu a recuperat, nu a pasat. Ba, din contra, a pierdut decisiv mingea la golul doi dupa un artificiu tehnic absolut stupid. Alaturi de el "merita" mentionat si Izvoranu, care a facut cea mai proasta partida de cand imbraca tricoul alb-violet. Macar acesta are scuza ca nu evolua pe postul sau obisnuit. Nici Caramarin nu a aratat mare lucru, ceea ce ma face sa enunt (din nou) ca nu are rost sa fie jucat pe flanc! Omoduemuke, coplesit de emotii, s-a remarcat doar in mod negativ, doar Srhoj evoluand cu adevarat bine dintre noii veniti.

Se pare, deci, ca exista un sambure de adevar in spusele lui Iancu. Artimon a fost neinspirat in asezarea jucatorilor in teren, Matei si Izvoranu evoluand mediocru si slab. Nu este insa vina lui Artimon ca Plesan joaca doar atunci cand are chef. Marea dilema care planeaza asupra mintii mele se refera insa la abordarea fazelor fixe. Poli iroseste de ani de zile lovituri libere si cornere intr-o veselie, in primul rand datorita "contributiei" lui Caramarin. Cred insa ca vina nu se rasfrange numai asupra lui, ci si asupra staffului tehnic, care in mod evident nu a exersat in niciun fel executarea acestor faze fixe. Dupa motto-ul "arunc-o in careu, ca poate iese ceva" alb-violetii au irosit aproape o duzina de cornere fara a pune in real pericol poarta lui Coman.

In urma unei astfel de partide e greu sa iti mai faci sperante. Eu nadejduiesc insa ca maine vom invinge pe Politehnica Iasi, iar duminica vom lupta macar pentru a obtine un rezultat bun cu Dinamo. N-o fi mingea asa rotunda precum se spune, dar totul e posibil in viata.

Note: Popa (6) - Izvoranu (4,5), Mehmedovici (5), McKain (6), Matei (5,5) - Karamyan (5,5), Srhoj (6), Plesan (4), Caramarin (4,5) - Bucur (5), Mansour (5,5).

Au mai jucat Grigorie (5) in locul lui Plesan, Omoduemuke (5) in locul lui Srhoj si Cristea in locul lui Caramarin.

2 comentarii :

Vio spunea...

Ciao, sati reamintesc ca poli nu a mai pierdut cu rapid de un an pe dan paltinisanu....

Stefan Carpanu spunea...

Anul trecut adica sezonul trecut (care a fost si anul trecut), in era Hagi. Scuze ca n-am fost destul de clar.

Google+