2 decembrie 2006

Steaua - Poli 3:1

Steaua - Poli 3:1

Am pierdut pentru ca suntem mici. Unii ii spun experienta, maturitate. Si cred ca asa este. Pentru ca de jucat nu am jucat rau.

Ba chiar am dominat partida pana la primirea golului, ratand vreo trei ocazii bunicele de a deschide scorul. Apoi a venit o centrare afurisita la care Popa n-a ajuns la timp, mingea parvenindu-i lui Thereau intr-o pozitie din care nu se poate rata. Alb-violetii au fortat mai departe, au mai ratat o ocazie buna prin Mansour/Bucur, ca apoi o greseala in lant a apararii - o minge trimisa de Dica de pe stanga trece pe langa Balace si ajunge la Ov. Petre, in marginea careului - sa duca la majorarea diferentei de pe tabela. Dupa pauza, Poli nu a mai fost la fel de in vana, iar Steaua a pus stapanire pe mijlocul terenului. Si asa insa, ocaziile de poarta nu au abundat, Popa avand doar o singura interventie toata repriza, spre finalul partidei - evident, fara sa luam in calcul golul cu numarul trei. De cealalta parte, Plesan s-a trezit singur cu Cernea, dar nu a reusit sa-l invinga pe portarul stelist, in ciuda pozitiei ideale. Desi jocului era lipsit de perspective, o combinatie buna intre Plesan si Bucur l-a deschis pe cel din urma singur cu Cernea, acesta inscriind pentru a treia oara in sase etape. Era minutul 84, dar Poli nu a mai reusit sa puna in pericol buturile steliste, indeosebi datorita tragerilor de timp si ale schimbarilor. Golul lui Badea, venit in ultimul minut, nu a facut decat sa evidentieze fragilitatea apararii noastre, acesta reusind sa treaca (si cu putin noroc) de McKain si sa inscrie la coltul lung.

Nu cred ca este dramatic. Am jucat la potential maxim astazi, din destule puncte de vedere. Ca Grigorie nici acuma nu si-a intrat in ritm sau ca Balace se fuge degeaba pe teren puteam intui si dinainte. Precum am mai spus, sper ca Balace sa fie "odihnit", pentru ca nici lui nu-i fac bine prestatiile astea lamentabile. Slabiciunile din aparare se lasau intuite, mai ales in ceea ce il priveste pe Emeghara (dat ca transferat la Steaua, de GSP). Mehmedovici si McKain s-au miscat destul de bine, in ciuda erorii de pe final a australianului. Alexa a fost si el eficient, ca deobicei, doar ca nu destul. Problemele apar la mijloc, deoarece in conditiile in care atacantii se lupta cum pot mai bine, vina trebuie sa cada pe umerii mijlocasilor. Plesan a fost singurul care s-a miscat si care a creat in acea zona, Grigorie, Balace si chiar Caramarin nereusind niciun momen de inspiratie deosebita. Doresc sa mai remarc prestatia buna a lui Olah, mai ales datorita contributiei sale la actiunile ofensive. Dar cu un flanc aprope mort, e greu...

Sa nu uitam ca am pierdut cu Steaua, care a si jucat fotbal astazi. In mod normal, avem prima sansa in partida cu FC Arges, dar oricum ar fi, este esential sa invingem. Nu va fi usor, dar o victorie ne va permite sa iernam cat de cat bine. Si cu doua achizitii, o dregem noi cumva in Europa.

Niciun comentariu :

Google+