9 decembrie 2006

Poli - FC Arges

Poli - FC Arges 3:1

Meci excelent facut de alb-violetii nostri, goluri Plesan, Mansour si Bucur, respectiv Prepelita in prelungiri.

Zic ca este cea mai buna partida a acestui an si, din pacate, am dreptate. Spun din pacate pentru ca, involuntar, trebuie sa imi aduc aminte de cum am inceput anul si cum l-am continuat. Poate ca este bine, ca terminam anul pozitiv. Rau nu are cum sa fie, daca nu cumva ni se urca la cap.

Despre meci nu tin sa vorbesc prelung, pentru ca, trebuie sa recunoastem, FC Arges sunt o echipa de spectrul cel neplacut al Ligii 1. Dorinel Munteanu, prea-laudat pentru reusitele sale la CFR Cluj, a dat dovada ca mai are de invatat in ceea ce priveste antrenoratul. Oaspetii au jucat deschis si, in contextul in care Poli a evoluat neobisnuit de bine, s-au executat singuri. Golul lui Plesan a venit dupa doua driblinguri ale lui Bucur si o pasa destul de norocoasa de la Mansour. Acesta din urma a inscris apoi printr-o foarfeca impresionanta, din interiorul careului mare, spre deliciul tuturor in afara celor sub-intelesi. Bucur si-a permis sa rateze de doua ori singur cu portarul in primul mitan, ca apoi sa inscrie frumos, dupa ce a intors rapid doi fundasi pitesteni, in debutul reprizei secunde. De semnalat ar mai fi o ocazie importanta a lui Mansour, care a fost destul de egoist si a incercat sa trimita mingea in poarta goala, desi nu avea o pozitie ideala, o noua ratare a lui Bucur pe final (pur si simplu dezlantuit astazi!) si un sut pe langa bara a lui Torje in minutul 90. De cealalta parte, adica cea rea, trebuie mentionata eliminarea lui Canu - genul de eliminare la care te-ai astepta de la Alexandru Tudor, dupa un gest relativ necugetat al fundasului nostru. Evident, privind in perspectiva plecarii lui Mehmedovici, eliminari de acest gen dau de gandit. In prelungiri, dupa ce reflexul lui Popa ne salvase de gol, oaspetii au marcat totusi prin Prepelita, dupa o greseala de marcaj a lui Latovlevici. Punct final si la primavara de la capat. Sau?

Se profileaza plecari en masse si ma tem ca nu sunt doar cele pe care m(n)i le-as dori. Pe langa cei condamnati de mai multa vreme, se regasesc cativa jucatori discutabili pe lista de transferuri: Olah, Balace, Bus, Mehmedovici, Grigorie si Mircea Oprea. Spun discutabili fiindca vreau sa ii discut, pe scurt. Foarte pe scurt: nu, da, nu, da (conditionat de aducerea unui inlocuitor), nu si da (in contextul in care face loc pentru un jucator mai bun - altfel, se intelege, nu).

Spun da la Mehmedovici pentru ca stiu ca ne-ar putea facilita alte achizitii. Si spun da la Oprea pentru ca vad ca nimeni nu doreste sa-l foloseasca.

Cam atat momentan. Restul, oricare ar fi el, pe curand.

Niciun comentariu :

Google+