29 decembrie 2006

Adio si bine v-am regasit!

Mai sunt cateva zile pana la sfarsitul acestui an, dar concluziile le trag acuma, cat imi permite timpul.

Incerc sa fac saltul temporal inspre era Hagi, dar imi vine greu; parca a fost in alta viata. Poate tocmai opozitia puternica intre Poli de acuma un an si cea din decembrie 2006 sa fie de vina: de la renumele antrenorului, la numarul transferurilor, la entuziasmul suporterilor. Nu are rost sa ne trombonim singuri, fanii alb-violeti s-au disipat prin oras si par din ce in ce mai greu de gasit. Nici Timisoara nu este, fundamental, diferita de celelalte orase mari ale tarii. Sustine doar iluzia ca ar fi ceva mai mult.

De reusit n-am reusit decat sa schinguim visurile de maretie si doar adversarii nostri au avut placerea sadica de a ne tachina, noi nefiind in pozitia de a putea retalia cum ne-am fi dorit. Nu cred ca 2006 va fi un an de care sa ne aducem aminte cu zambetul pe buze. SDR-ul a ramas neinvins, atat aici, cat si "acolo", si victoriile ce le-am obtinut s-au dovedit a fi o combinatie neplacuta de nervi si sansa. Iar daca gandurile ni se abat asupra ideii ca unii au tupeul sa spuna ca Poli Timisoara este langa Bucuresti, atunci cu siguranta nu avem de ce sa zambim - decat ironic, la absurd.

Dar poate trebuie sa ne agatam de altceva, privind inspre 2007. Sa privim la Gigel Bucur sau la golul lui Mansi, sa ne gandim la Alexa (si aici ar fi o lectie buna de invatat, pentru unii) sau la Popa, sa revedem acel satisfacator Poli - UTA, sa uitam ca se putea mult mai bine, macar pentru cateva minute. Si daca putem sa speram in a doua infrangere a "liderului" in debutul partii secunde a returului, inseamna ca stim in continuare ce nu trebuie sa invatam.

Bursa transferurilor este seaca, in continuare, zvonurile fiind diverse si improbabile. Contra ba e aproape, ba e departe, astfel ca certitudini n-ai de unde sa iei. Poate revine un "oarecare" Dancia sau poate ne surprinde vreun transfer frumos. Stam si asteptam, ca atata putem.

Va doresc, astfel, tuturor un an nou fabulos, unic intru totul si diferit intru cele rele, cu multe realizari si mai multe satisfactii! Fie ca anul viitor sa fie mai violet decat acesta.

Niciun comentariu :

Google+